NRK Meny
Normal

Har henlagt Stjernen-etterforskning

På grunn av manglende bevis ble etterforskningen av Stjernen Hockey henlagt tidligere denne uken, bekrefter politiadvokat John Skarpeid.

Stjernenspillere jubler etter scoring

- Nå slipper vi å ha dette hengende over oss, sier en lettet daglig leder Trond Magnussen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Utlendingsdirektoratet (UDI) anmeldte ti ishockeyklubber, sju av dem i eliteserien, i vår. Bakgrunnen var at UDI mente de hadde brukt utenlandske spillere uten arbeids- og oppholdstillatelse.

  • Les mer om hockey-saken:

Sju av ti politimelde ishockeyklubbar er frå eliteserien

Både Stjernen og Sparta var blant de klubbene som ble anmeldt. Etterforskningen av Sarpsborg-klubben ble lagt vekk i sommer, og denne uken fikk de selskap av Stjernen Hockey.

Lillehammer Ishockeyklubb er så langt den eneste klubben der etterforskningen har ført til en straffereaksjon, klubben ble ilagt en bot på 15.000 kroner. Fem av klubbene etterforskes fremdeles, mens politiet ikke har startet å gå gjennom sakene til de to siste av de ti.

Manglende bevis

Politiadvokat John Skarpeid sier de ikke finner noen grunn til å straffeforfølge klubben videre.

– Vi har avhørt flere personer, og har besluttet at saken skal henlegges på grunn av beviset stilling. Ingen straffbare forhold.

Politiadvokat John Skarpeid

Ut fra totalbildet ser ikke politiet noen grunn til å ta saken videre, sier politiadvokat John Skarpeid.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Det har vært en del undersøkelser som måtte gjøres for å finne ut hva slags informasjon de har fått, og hva de har gjort. Ut fra det totalbildet som er funnet, så er det ingen grunn til å straffeforfølge klubben, sier Skarpeid.

Lettet daglig leder

Ledelsen i klubben visste ikke om henleggelsen da NRK tok kontakt i dag, og er glade for å høre om sakens siste utvikling.

Det forteller en lettet daglig leder Trond Magnussen i Stjernen Hockey.

– For vår del er det veldig gledelig. Deilig å slippe å ha dette hengende over oss.

– Var det ventet?

– Vi håpte det i hvert fall. Vi vet hva vi har gjort i saken, og forklart oss om hvorfor vi har gjort som vi gjorde. Vi er veldig glade for at det var riktig det vi gjorde.

– Det er ikke noe gøy å vite at politiet jobber med vår sak, vi er veldig glad for denne avgjørelsen.

Lærdom for alle

– Det vi har lært av saken, er at prosessene rundt spillerne må være ordentlige. Vi var trygge på at vi hadde gjort det riktig, men det var et dokument vi manglet.

Det hele Hockey-Norge lærer av dette er at vi må gjøre alt riktig hele tiden, fortsetter Magnussen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK