NRK Meny
Normal

Har henlagt baby-saken fra Onsøy

Politiet har henlagt saken om den 10 måneder gamle babyen som ble funnet sterkt nedkjølt på bakken i Onsøy i februar.

Barn funnet sterkt nedkjølt

Babyen på ti måneder ble hentet av luftambulanse og fraktet til Rikshospitalet etter at det ble funnet sterkt nedkjølt på bakken.

Foto: Stein Bjørnar Benjaminsen

– Saken ble henlagt den 26. mai 2014, på grunn av bevisets stilling. Jeg kjenner ikke saken godt nok for å kunne uttale meg om den ut over det, sier avsnittsleder Atle Hauge ved Vold- og sedelighetsavdelingen i Østfold politidistrikt til Fredriksstad Blad.

Det 10 måneder gamle barnet ble sendt til Rikshospitalet med luftambulanse, etter å ha blitt funnet sterkt nedkjølt på bakken i februar i år.

Politiet antok at barnet hadde falt ut av en barnevogn på kvelden. Det var barnets mor som fant babyen liggende på bakken.

Ifølge redningsmannskapene i helikopteret var barnets kroppstemperatur helt nede i 19,5 grader.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter uttalte i etterkant at det var utrolig at babyen overlevde.

– At man overlever temperaturer til ned mot midten av 20-tallet har jeg hørt om, men faktisk aldri tidligere at noen har overlevd en så lav temperatur som 19,5 grader.

Barnets far ble kort tid senere siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse, ved å ha satt noen i livsfare. Politiet understreket da at siktelsen var formell, og at den var utferdiget for å sikre farens rettigheter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.