NRK Meny
Normal

Har gått dimmetur fra Finnmark til Østfold

Etter å ha gått over 270 mil siden i fjor sommer er Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum endelig ferdig med sin dimmetur. Nå håper de å ha inspirert andre til å nå sine mål.

Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum

Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum har sammen gått 2735,3 km.

Foto: Tarjei Abelsen/NRK

– Vi begynte turen 15. juli i fjor. Det har vært 190 fantastiske dager, forteller guttene når turen nærmer seg slutten ved 13-tiden på lørdag. Totalt 2735,3 km er gått fra Grense-Jakobselv i nord, og helt frem til Halden i sør. Guttene var nettopp ferdig med førstegangstjenesten som grensejegere i Finnmark da de bestemte seg for å gå den lange turen.

– Det var mange som tok flyet hjem. Vi brukte litt lengre tid enn de, men vi sitter igjen med mer enn det de som tok flyet. Målet var å bare gå turen og kose oss.

Dimmetur

Turen startet i juli i fjor. Lørdag var de endelig fremme.

Foto: PRIVAT

Ble møtt av familie og venner

Hele veien fra Finnmark er det grensa som har blitt fulgt, helt frem til Halden i helga. Der ventet venner og familie for å ta imot de hjemkomne.

– Vi har jo hatt kontroll på hvor de har vært med GPS-og slikt. Men det har allikevel vært litt rart, forteller en av de oppmøtte.

Men det er ikke bare familie og venner som har fulgt turen. Guttene laget en Facebook-gruppe som etter hvert ble fulgt av mange.

– Vi lagde den egentlig for at venner og familie skulle få se hva vi gjorde. Det var ikke noe mere enn det, men så ble det mye større enn vi hadde planlagt.

Feiret jul på dimmetur

Juletreet ble også tatt frem i løpet av dimmeturen.

Foto: PRIVAT

Håper de har inspirert andre

Guttene fikk selv inspirasjon til turen etter å ha lest Lars Monsens bok «Norge på langs.» Nå håper gutta de selv kan ha gitt inspirasjon til andre som vil nå målene sine.

– Planen vår var ikke å inspirere andre, men hvis vi har gjort det og har fått andre til å tenke at en drøm er mulig å gjennomføre så er det kjempe kult. Det er jo slik man kan få gjennomført egne drømmer, ved å se på hva andre gjør og se at det er mulig. Vi sitter igjen med naturopplevelser man ikke kan få på noen annen måte. Bare det å være ute hele tiden, gjennom alle årstider er helt utrolig.

Etter den lange turen er guttene nå spente på hvordan det blir å komme tilbake til det normale livet.

-Vi er litt spente på hvordan det blir å gå tilbake til det sivile livet. Det blir ikke siste gang vi drar på tur sammen, men vi har ikke planlagt noe enda. Men det kommer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To personer fikk i seg røyk

    Politiet har opprettet sak etter brannen i campingvognen på Bådstangen i Trøsken. Det skal ha vært to personer i campingvognen. De har fått i seg noe røyk og er sendt til legesjekk.

  • 120 meldinger om avlingssvikt

    Bare i Fredrikstad har kommunen fått inn 120 meldinger om avlingssvikt. Det skriver Fredriksstad Blad. Til sammenligning kom det inn bare én melding om dette i hele fjor. Landbrukssjefen i kommunen sier til avisen at de forventer enda flere meldinger.