NRK Meny
Normal

Har drømmejobben under ishockey-VM

Steffen Hansen fra Moss dro til Hviterussland for å få snakke med ishockeystjernene – men den aller største gikk bare rett forbi.

Steffen Hansen fra Moss

Steffen Hansen fra Moss spilte hockey i 15 år, og prøver nå å få intervjuer med stjernene i Minsk.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Med to menn på plass i den hviterussiske hovedstaden Minsk følger nettstedet hockeynytt.no Norges VM-kamper på nært hold.

Oppdateringene fra Hviterussland kommer flere ganger om dagen – både på nettsiden og via Facebook.

– Vi leverer alt fra kampsaker til intervjuer, forhåndsrapporter og prat med publikum. Vi tar også bilder som vi sender hjem, slik at de som sitter hjemme kan følge med, sier Steffen Hansen fra Moss.

En stor bonus

John Ola Bakke og Steffen Hansen

Steffen Hansen (t.h.) sammen med sin kollega John Ola Bakke fra Asker i pressesonen i Minsk.

Gutta bak nettstedet jobber hovedsakelig med å dekke ishockey fra Norge, Sverige og USA fra sine baser i Sarpsborg og Hamar.

Å få muligheten til å dekke VM direkte fra Hviterussland er stort, sier Hansen.

– Vi er en gjeng som er glad i hockey, som har gått sammen for å få til noe for publikum. Vi ser at det er stor interesse for det. Det er stort sett dugnadsarbeid, så det er en stor bonus å få reise til VM og oppleve dette, sier han.

Så langt har gutta i Minsk fått med seg alle kampene til Norge, i tillegg til flere andre kamper. Hansen forteller at han har tatt over 2000 bilder fra kampene til nå.

– Vi skal være her ut hele VM og få med oss alt. Det blir veldig spennende å se en ordentlig finale.

Dere blir ikke lei av ishockey da?

– Nei, vi prøver å ta litt fri innimellom så vi slipper å se på hockey konstant. Men det er mest ishaller og hoteller vi får med oss, ler han.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skrøder

Per-Åge Skrøder fikk straffeslag og satte det til 3–2 da Norge slo Danmark tidligere i VM.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Sto nærme Ovetsjkin

Mossingen spilte selv ishockey i 15 år, for Sparta, Stjernen og Moss, før han ga seg som spiller og startet å følge sporten som skribent og fotograf.

– Etter at jeg sluttet som spiller var jeg med litt rundt laget i Moss. Så hadde jeg lyst til å prøve noe nytt, og begynte å ta bilder i stedet, sier han og legger til;

Aleksander Ovetsjkin

Superstjernen Aleksandr Ovetsjkin er vanskelig å få tak i under ishockey-VM i Hviterussland. Her fra VM-kampen mot Norge i 2012.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er alltid moro å oppleve de største stjernene på nært hold. Det er de du sitter å drømmer om å møte når du ser dem på TV.

Men drømmen om å snakke med en av verdens aller største ishockey-profiler, Washington Capitals-stjernen Aleksandr Ovetsjkin fra Russland, har enda ikke gått i oppfyllelse. Selv om det var nære på.

– Vi har stått veldig nærme Ovetsjkin, men vi har ikke fått intervjue ham. Han gikk bare rett forbi, og det er vanskelig å få med seg hva han sier til russiske medier, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.