Har blikket vendt mot VM-tittelen

Mens teamet fokuserer på at Petter Solberg har vært første VM-rundevinner, første VM-leder og første vinner av to runder. Så fokuserer spydebergføreren på sammenlagtseieren.

Petter Solberg

Petter Solberg og kona Pernilla har jublet flere ganger i år.

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

– Teamet mitt dveler stadig ved disse «første» vi har fått til så langt i sesongen. Jeg synes utvilsomt at det er artig å være først, men har blikket festet på kun én: VM-tittelen, skriver Petter Solberg i en pressemelding.

Etter VM-seieren i Canada er han full av selvtillit.

– Teamet fungerer perfekt, så gjør bilen, taktikken og jeg. De siste dagene før VM-runde nummer åtte i franske Lohéac har vi tilbrakt i Mayenne, cirka en time nordøst i landet. Der har vi gjennomført en todagers test for å forberede oss maksimalt til den franske VM-runden i rallycross.

LES OGSÅ:

70.000 tilskuere

– Jeg liker virkelig banen i Lohéac. Vi har vært der og testet en del tidligere, senest like før sesongstarten i Portugal, der det ble seier. Det forventes 70.000 tilskuere, og franskmennene vet å slå på stortromma med nærmere 40 Supercars til start, sier han.

Han mener nåløyet for å være blant de 12 bilene som får semifinaleplass er lite i et så stort felt.

– Vi må trå varsomt og ta ett steg om gangen – selv om jeg hittil i sesongen er eneste fører som har vært kvalifisert til samtlige VM-rundefinaler.

– VM-ledelse på 20 poeng er lite i den store sammenhengen. Nå står vi foran et rallycrossmaraton med fire løp på fem uker; Frankrike, Tyskland, Italia og Tyrkia. Sesongavslutningen kommer senere og avvikles i Argentina siste helg i november.

Denne helgen har han også hentet inn den italienske rallyføreren Simone Romagna som fører til bil nummer to i teamet.

– Han viste svært lovende takter på testen før løpet, men må få tid til å tilpasse kjøring i felt. Vi vet at bilen er konkurransedyktig.

I fjor kjørte Solberg inn til annenplass i Lohéac. Denne helgen er målet enkelt:

– Én bedre. Jeg vil være først!