Sarpsborg tok tre nye poeng fra MFK

Sarpsborg 08 holdt ut presset fra hjemmelaget i andre omgang, dermed ble Kristoffer Tokstad kveldens matchvinner i Molde.

Molde-Sarpsborg 08

Tokstad skåret i kampens 33. minutt, etter en lissepasning framover fra Anders Trondsen. Tokstad løftet så pent ballen over Moldes målmann.

Men Molde hadde to store sjanser til å utligne i de siste fem minuttene av første omgang. Etter 40 minutter legger Daniel Berg Hestad inn mot bakerste stolpe, der Fredrik Brustad har kommet seg fri. Men Joachim Thomasen får blokkert headingen.

Et minutt på overtid skyter Moldes Sander Svendsen i tverrliggeren og ut.

Molde presset på i andre omgang, men kunne ikke hindre at sarpingene tok sin tredje seier dette året. I tillegg til to seire i serien slo Sarpsborg Molde 5-1 i en treningskamp for en måned siden.

Før kampen lå Molde på plassen foran Sarpsborg 08. Lagene hadde like mange poeng, men moldenserne bedre målforskjell. Nå rykket Sarpsborg 08 opp på sjetteplass i eliteserien, forbi laget som har blitt seriemestre to ganger de fire siste årene.

Akkurat nå er dete ut til å bli Sarpsborg-lagets beste sesong i øverste divisjon så langt. Neste kamp er på hjemmebane mot nedrykkstruede Start.