NRK Meny
Normal

Finanskrisen ser ikke ut til å påvirke givergleden

Finanskrisen ser ikke ut til å påvirke givergleden til årets TV-aksjon. Allerede strømmer millionene inn.

bøsse
Foto: Aina Rødal

Aksjonen har allerede innkassert nærmere 14 millioner kroner, nesten en million mer enn på samme tid i fjor.

- Over 150 000 barn

Fylkesleder Giggi Langfeldt i Blåkors i Østfold, jobber for å få bøssebærere til å melde seg.

Han understreker at det å vokse opp i et hjem preget av rusmisbruk ikke bare problematisk for barna mens de er små. Mange fortsetter å ha problemer senere i livet også.

- Over 150.000 barn her i landet vokser opp i familier med rusproblemer. Trolig er det langt flere, og mørketallene er store, fordi dette er et tabu-område mange ikke vil snakke om, sier Giggi Langfeldt til NRK.

Årets tv-aksjon er tildelt Blå Kors, og pengene som samles inn skal gå til prosjekter rettet mot barn og unge som er rammet av voksnes rusmisbruk.

- Vi skal bruke pengene til å hjelpe de barna som lider under andres rusmisbruk, men også gi hjelp til de som selv lider under misbruket, sier Langfeldt.

- Engasjerer mange

- Vi var veldig spente på årets aksjon med tanke på finanskrisen. Lørdag morgen hadde vi fått inn nesten 14 millioner kroner.

- Det viser at rusproblematikken engasjerer mange. Jeg tror mange nordmenn føler årets tema som nært, sier informasjonssjef for TV-aksjonen Anita Daae til NTB.

TV-aksjonen Blå Kors skal hjelpe barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk. Aksjonens mål er å skape større åpenhet og bevissthet om rusmisbruk slik at flere barn får hjelp.

- Vi har allerede kommet veldig langt i forhold til å skape større åpenhet om rusmisbruk. Temaet har fått mye oppmerksomhet i media i forkant av aksjonen, sier Daae.

- Håper på bøssebærere

Hun forteller at mange har engasjert seg som bøssebærere, og at alle forberedelser går etter planen.

- Vi har hatt en god tilstrømning med bøssebærere. Hvis alle som har meldt seg går og vi holder denne farten, er vi snart i mål, forteller Daae.

TV-aksjonen, som eies av NRK, er verdens største innsamlingsaksjon på TV. 100.000 bøssebærere besøker 1,8 millioner husstander søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil i brann

    Rakkestad brannvesen melder at de er på vei til en brann i en bil på Haldenveien i Degernes.

  • – Solberg må ikke la seg diktere

    Ordfører Thor Edquist i Halden sier statsminister Erna Solberg ikke må la seg diktere av Stortinget om hvem som skal sitte i regjeringen. NRK har kontaktet de fleste Høyre-ordførerne i Østfold for å få deres mening om hva som er lurt å gjøre før dagens mistillitsforslag kommer opp i Stortinget. Edquist mener Solber bør sette hardt mot hardt.

    Thor Edquist
    Foto: NRK