NRK Meny
Normal

Håper på kraftig snøfall i Monte Carlo

– Raskt skiftende vær gjør dette til en skikkelig utfordrende start på sesongen, sier Mads Østberg.

Mads Østberg

Mads Østberg er klar for sitt første løp for Citroen.

Foto: Citroen WRT

I kveld er det offisiell start foran Casino i Monte Carlo. I morgen flytter hele VM seg fra havna i Monte Carlo til Gap. Shakedown kjøres onsdag, og det blir fartsetapper rundt Gap torsdag og fredag.

Rally Monte Carlo er et asfaltløp, men raskt skiftende vær gjør dette til en skikkelig utfordrende start på sesongen, hvor riktig dekkvalg er avgjørende.

– Du kan få både snø, is og tørr eller våt asfalt og da er det helt avgjørende å ha de rette dekkene på. Jeg har fått testet både pigg på tørr asfalt og “slicks” på snø. Jeg foretrekker helt klart så mye snø som mulig, sier Østberg i en pressemelding.

LES OGSÅ:

Kjører Monte Carlo for andre gang

Våler-føreren har totalt tre dager med test i nytt team og i tillegg til tre dager med gjennomkjøring.

– Dette blir spennende. Jeg har ikke så mange kilometer bak rattet i DS3’n, men den kjennes som en utrolig stødig bil med en kraftig motor. Jeg gleder meg til å starte!

Dette er andre gangen Mads Østberg kjører Rally Monte Carlo. Første gang var i fjor, hvor han kjørte inn til en sjette plass sammenlagt.

– Rally Monte Carlo er nok det mest utfordrende løpet på kalenderen, samtidig så trives jeg når forholdene blir skikkelig utfordrende. I fjor over Col du Turini var det så mye våt snø at det var egentlig bare et spørsmål om å komme helskinnet igjennom. Overraskelsen var derfor stor da jeg kom i mål og skjønte at jeg hadde slått de raskeste førerne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK