NRK Meny
Normal

– Jeg skal heise et flagg hver gang det skapes noe nytt i fylket

Fylkesordfører Ole Haabeth håper på flere nye arbeidsplasser i Østfold i det nye året.

Ole Haabeth

Ole Haabeth (Ap) mener eksportindustrien har gode vilkår for investeringer.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Med lav rente og svakere kronekurs bør muligheten for nye arbeidsplasser innen eksportindustrien være mulig, sier fylkesordfører Ole Haabeth (Ap).

– Det gir større muligheter for vår eksportindustri. Jeg håper det fører til en ny giv, slik at vi får etablert nye arbeidsplasser i fylket. Det er noe vi sårt trenger, sier han.

Må tenke nytt

Han mener det er fullt mulig å etablere nye arbeidsplasser, selv om kronekursen er såpass lav som den er.

– Eksportindustrien har bedre vilkår, den har slitt med høy kronekurs veldig lenge. I tillegg til en lav rente, så gjør det at mulighetene til investeringer og nysatsinger er større.

Haabeth forventer arbeidsplasser innen både treforedlings- og papirindustri. Men han håper også at hele industrien i Østfold tenker nytt i året som kommer.

– Jeg håper at de kan tenke nye produkter, ny innovasjon. Det er først og fremst bedriftene og næringslivet som skaper nye arbeidsplasser. Kommune, fylke og stat kan være tilretteleggere, men det er bedriftene som må gjøre jobben, slår han fast.

– Jeg skal heise et eget privat flagg hver eneste gang vi får skapt noe nytt i fylket vårt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.