NRK Meny
Normal

– Har troen på utbygging av riksvei 19 gjennom Moss

Mange års trafikkkaos på riksvei 19 gjennom Moss by kan gå mot slutten. I hvert fall har politikerne i Moss forhåpninger etter å ha lest revidert nasjonalbudsjett.

Politikere i Moss

Brede Bøe (V), Halvard Sand (KrF), Anne Bramo (Frp) og Sissel Rundblad (H) ønsker en fortgang i utbyggingen av riksvei 19 gjennom Moss.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Moss har i mange år slitt med bilkø og kaos i sentrum på grunn av trafikken til og fra Bastøfergene.

En merknad i revidert nasjonalbudsjett gir nytt håp for utbyggingen av riksvei 19, ifølge gruppeleder for Fremskrittspartiet i Moss, Anne Bramo.

– Det er en fantastisk dag for mosseregionen fordi flertallet på Stortinget har bestemt seg for å gå videre og gi oppdrag til Samferdselsdepartementet om å sette fart i planleggingen av riksvei 19 gjennom Moss, forteller Bramo.

Dobbeltspor jernbane

I tillegg til planene om å bygge ut tett trafikkerte riksvei 19, skal også en dobbeltsporet jernbane legges gjennom byen. To store prosjekt må samordnes, mener lokalpolitikerne.

– Det som nå er viktig er at samferdselsministeren tar dette opp med Statens Vegvesen og Jernbaneverket og får de til å snakke sammen, forteller gruppeleder for Venstre i Moss, Brede Bøe.

– Når det gjelder planleggingsmidlene så har jeg forstått at Statens Vegvesen har noen midler som de kan gå i gang med. Så dette handler først og fremt om å legge trykk på prosessen, sier Anne Bramo.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er stengt

    NSB melder at Østfoldbanen er stengt for togtrafikk mellom Rygge og Moss på grunn av problemer med strømtilførselen. Det blir satt opp busser og taxier for de reisende.

    Østfoldbanen stengt
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Halden-kvinne løslatt

    Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.