NRK Meny
Normal

– Har troen på utbygging av riksvei 19 gjennom Moss

Mange års trafikkkaos på riksvei 19 gjennom Moss by kan gå mot slutten. I hvert fall har politikerne i Moss forhåpninger etter å ha lest revidert nasjonalbudsjett.

Politikere i Moss

Brede Bøe (V), Halvard Sand (KrF), Anne Bramo (Frp) og Sissel Rundblad (H) ønsker en fortgang i utbyggingen av riksvei 19 gjennom Moss.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Moss har i mange år slitt med bilkø og kaos i sentrum på grunn av trafikken til og fra Bastøfergene.

En merknad i revidert nasjonalbudsjett gir nytt håp for utbyggingen av riksvei 19, ifølge gruppeleder for Fremskrittspartiet i Moss, Anne Bramo.

– Det er en fantastisk dag for mosseregionen fordi flertallet på Stortinget har bestemt seg for å gå videre og gi oppdrag til Samferdselsdepartementet om å sette fart i planleggingen av riksvei 19 gjennom Moss, forteller Bramo.

Dobbeltspor jernbane

I tillegg til planene om å bygge ut tett trafikkerte riksvei 19, skal også en dobbeltsporet jernbane legges gjennom byen. To store prosjekt må samordnes, mener lokalpolitikerne.

– Det som nå er viktig er at samferdselsministeren tar dette opp med Statens Vegvesen og Jernbaneverket og får de til å snakke sammen, forteller gruppeleder for Venstre i Moss, Brede Bøe.

– Når det gjelder planleggingsmidlene så har jeg forstått at Statens Vegvesen har noen midler som de kan gå i gang med. Så dette handler først og fremt om å legge trykk på prosessen, sier Anne Bramo.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.