NRK Meny
Normal

– Har troen på utbygging av riksvei 19 gjennom Moss

Mange års trafikkkaos på riksvei 19 gjennom Moss by kan gå mot slutten. I hvert fall har politikerne i Moss forhåpninger etter å ha lest revidert nasjonalbudsjett.

Politikere i Moss

Brede Bøe (V), Halvard Sand (KrF), Anne Bramo (Frp) og Sissel Rundblad (H) ønsker en fortgang i utbyggingen av riksvei 19 gjennom Moss.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Moss har i mange år slitt med bilkø og kaos i sentrum på grunn av trafikken til og fra Bastøfergene.

En merknad i revidert nasjonalbudsjett gir nytt håp for utbyggingen av riksvei 19, ifølge gruppeleder for Fremskrittspartiet i Moss, Anne Bramo.

– Det er en fantastisk dag for mosseregionen fordi flertallet på Stortinget har bestemt seg for å gå videre og gi oppdrag til Samferdselsdepartementet om å sette fart i planleggingen av riksvei 19 gjennom Moss, forteller Bramo.

Dobbeltspor jernbane

I tillegg til planene om å bygge ut tett trafikkerte riksvei 19, skal også en dobbeltsporet jernbane legges gjennom byen. To store prosjekt må samordnes, mener lokalpolitikerne.

– Det som nå er viktig er at samferdselsministeren tar dette opp med Statens Vegvesen og Jernbaneverket og får de til å snakke sammen, forteller gruppeleder for Venstre i Moss, Brede Bøe.

– Når det gjelder planleggingsmidlene så har jeg forstått at Statens Vegvesen har noen midler som de kan gå i gang med. Så dette handler først og fremt om å legge trykk på prosessen, sier Anne Bramo.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Drukningsulykke i Rygge

    En livløs mann ble oppdaget i vannet på Festestranda i Rygge rett før klokka 14, skriver Moss Avis. Et vitne sier at tre personer kastet seg i vannet og fikk ham på land hvor det ble startet livredning. Mannen ble hentet med luftambulanse. Mannens tilstand er ikke kjent, ifølge politiets operasjonssentral.