Håndballtrener politianmeldes for dommertrusler

En håndballkamp for 12 år gamle jenter ble så amper at Tindlunds trener skal ha truet det unge dommerparet med juling. Nå er han suspendert.

Dommere følte seg truet av trener

Marius Rømme Solberg og Christopher Granerud følte seg truet av en av trenerne i en kamp mellom to jenter 12-lag.

Foto: Privat

Barneidrett kan som kjent engasjere, men på en J12-kamp mellom Skiptvet og Tindlund skal det ha gått altfor langt. Etter kampen ble nemlig de 18 år gamle dommerne fra Askim angivelig truet av bortelagets trener.

– Tindlunds trener kom bort til oss etter kampen og sa "kanskje vi treffes utenfor hallen. Da smeller det." Jeg oppfattet dette som truende, sier Christopher Granerud.

Christopher Granerud

Dommer Christopher Granerud følte seg truet av Tindlunds trener.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Jeg tenkte "shit, hva er dette for noe." At det skulle gå så langt hadde jeg aldri trodd. Om han stod utenfor eller ikke vet jeg ikke, for jeg måtte dømme en kamp til, sier makker Marius Rømme Solberg.

Politianmelder truslene

Tindlunds trener fikk gult kort for munnbruk i førsteomgang, og senere ble fargen oppgradert til rødt. Ifølge Askim IFs dommerkontakt, Truls Knudsen, skal han ha uttrykt tydelig misnøye med det unge dommerparet også underveis i kampen.

Marius Rømme Solberg og Truls Knudsen

Dommer Marius Rømme Solberg og dommerkontakt Truls Knudsen.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Vi har vitner fra laglederbenken som hørte trusler. Det ble sagt at guttene skulle få bank etter kampen. At treneren skulle vente på dem utenfor hallen og ta dem, sier Knudsen, som synes dette er en så stygg sak at den nå politianmeldes.

– Å rekruttere dommere er allerede vanskelig, så sånt som dette må det bli slutt på.

Ingen av de to unge dommerne har mistet lysten på å dømme håndballkamper i fremtiden, men Marius Rømme Solberg syntes det var ubehagelig.

– Det var ikke gøy å dømme neste kamp, det skal jeg innrømme. Jeg hadde bare lyst til å dra hjem, sier han.

Føler seg misforstått

Daglig leder i Tindlund IF, Odd Øivind Olstad, sier klubben ikke aksepterer slike trusler.

– Dersom truslene er reelle, er dette noe vi tar sterk avstand fra, sier han.

Treneren som skal ha truet dommerne sier til Smaalenenes Avis at han har blitt misforstått. Selv forklarer han at han sa "vi sees vel igjen, håper ikke det smeller like mye da."

Det tror ikke Christopher Granerud noe på.

– Jeg vet hva jeg hørte. Makkeren min og flere andre hørte det samme.

Onsdag kveld får NRK opplyst at treneren nå skal holde seg borte fra kamper og treninger til saken er avklart.

Treneren vil ikke stille til intervju med NRK, men skriver i en sms at han ikke har kommet med trusler til dommerne og at han har sendt en rapport til håndballforbundet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fortsatt fengsling for brannsiktet

    Mannen som er siktet for forsøk på mordbrann i Mysen skal holdes i varetektsfengsel fram til november. Lagmannsretten avviste mannens anke av Heggen og Frølands kjennelse om fortsatt varetektsfengsling. 12 personer ble evakuert og flere mistet hjemmene sine i brannen.

    Brann i Smedgata i Mysen
    Foto: Privat
  • Se vår TV-sending 23.05