NRK Meny
Normal

Han tok for mye Møllers tran...

Moss tingrett har dømt en mann i 40-årene til fengsel i fem måneder. Mannen er blant annet dømt for tyveri av et par hundre bokser med trankapsler.

Tranpiller

Mannen stjal trankapsler fra flere ulike forretninger.

Foto: ScanStockPhoto

Mannen var med på et tyveriraid flere steder i Sør-Norge i fjor sommer og høst, sammen med flere andre.

Indrefilet og tran

I midten av november ble mannen pågrepet, da hadde han 139 bokser trankapsler og 60 kilo indrefilet i bilen han kjørte. Han innrømmet at det var varer som var stjålet i ulike forretninger i Sør-Norge, blant annet i Agder og Telemark. Varene hadde en samlet verdi på 23.370 kroner.

Moss Tingrett

Mannen møtte for Moss tingrett i påskeuken.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Da mannen møtte for Moss tingrett i påskeuken, tilstod han også at han var med på å stjele 19 bokser trankapsler, verdt nær 1500 kroner, fra en Rema-butikk i Rygge september i fjor. Så fantes det da også video-opptak av mannen sammen med en kvinne i denne og flere andre butikker i samme distrikt, og i vesken til venninnen ble det funnet tyvgods da de ble pågrepet inne i forretningen.

I august i fjor var mannen med på å stjele 44 bokser med omega-3-kapsler fra en Meny-forretning i Asker. Også i dette tilfellet forelå det bildebevis. Det var varer for i underkant av 4.000 kroner.

Straffen er allerede sonet

Moss tingrett bemerker at saken handler om flere tyverier, utført av flere personer i fellesskap. Retten betegner tyveriene som planlagt, og slår fast at mannen hadde en sentral rolle. Mannen er tidligere straffet for naskeri.

Tingretten har fastsatt straffen til fengsel i fem måneder. Og den straffen har mannen allerede sonet og vel så det, ettersom han har sittet fengslet siden han ble pågrepet, i 162 dager.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avslutter elgsøk

    Politiet og viltnemnda avslutter søket etter en elg som skal ha befunnet seg på E18 i Eidsberg. Elgen ble ikke funnet.

  • TV-aksjonen: 10 mill fra Østfold

    Østfoldingene ga i gjennomsnitt 34 kroner per innbygger til årets TV-aksjon, mens landsgjennomsnittet var 41 kroner. Når det gjelder de forskjellige kommunene, så var det Rømskog, fylkets minste etter folketall, som ga mest penger per innbygger med et snitt på 105 kroner. Totalt kom det inn over 10 millioner kroner fra Østfold.