Han er årets trener!

Sarpsborg 08s trener Roar Johansen er årets trener i første divisjon. Det mener Fotballbladet Tips.

Roar Johansen, trener for Sarpsborg 08
Foto: Ness, Jan Kåre, Jan K. Ness / Scanpix

Bladet mener Johansen tok over en klubb i både sportslig og økonomisk trøbbel og ført dem til direkte opprykk til eliteserien, et nærmest utenkelig scenario ifølge fotballbladet.

– På imponerende vis

Dette er begrunnelsen:

«Johansen tok over et Sarpsborg som trøblet både økonomisk og sportslig for halvannet år siden. Etter å ha ført laget til kvalifisering på imponerende vis, og samtidig sendt nabo og rival Fredrikstad ned, var det større forventninger til Sarpsborg i år.

Og Roar Johansens menn har innfridd på imponerende vis, og toppet sesongen med opprykk i siste runde, hakket foran Fredrikstad.

Et scenario som ville vært nærmest utenkelig da Johansen tok over. Har formet et lag med en ambisiøs og attraktiv spillestil, hvor lista for å slippe til unggutter er lav. Skal bli spennende å se hva han kan få til i det øverste selskap neste år.»

– Har vært heldig

– Jeg har vært kjempeheldig og kommet til en gjeng fotballspillere som har hatt stort tro på det vi har gjort i fellesskap. Jeg har hatt en klubb som har vært villig til gi meg sjansen til å prøve ut ideene i fellesskap med gruppa, og da har det blitt gode resultater ut av det., sier Johansen til NRK.no

Årets lag

De har også satt opp årets lag i 1.div.: Med fire spillere fra Sarpsborg 08 og én FFK-spiller.

Årets lag:
Piotr Leciejewski (Sogndal) - Berat Jusufi (Sarpsborg 08), Even Hovland (Sogndal), Tom Erik Nordberg (Ranheim), Paul Addo (Løv-Ham) - Ole Jørgen Halvorsen (Sogndal), Tom Erik Breive (Sarpsborg 08), Celso Borges (Fredrikstad), Marius Helle (Bryne) - Kim Ojo (Nybergsund), Morten Eriksen (Sandnes Ulf)

Benken: Anders Lindberg (Nybergsund), Lars Grorud (Sogndal), Fredrik Haugen (Løv-Ham), Øyvind Hoås (Sarpsborg 08), Eirik Midtgarden (Mjøndalen), Morten Giæver (Sarpsborg 08), Eirik Markegaard (Follo)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: