NRK Meny
Normal

Halvt års fengsel for ake-stunt som endte med dødsfall

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sjåføren som lot en kamerat henge etter bilen sin på en isolasjonsmatte slik at han døde, er dømt til et halvt års fengsel.

Halve tiden må sones. Det skriver Smaalenens Avis i tirsdagens papirutgave.

Trodde på sjåførens forklaring

Ulykken skjedde i Langliveien i Skiptvet i Østfold i januar i fjor. Den 25 år gamle mannen som hang etter på isolasjonsmatten kom ut på siden av bilen som dro og traff en møtende bil.

Mannen fikk alvorlige hodeskader og ble umiddelbart fraktet til Ullevål sykehus. Der døde han av skadene senere på kvelden.

Heggen og Frøland tingrett trodde på sjåførens forklaring om at kameraten nærmest kommanderte han til å la han henge etter på isolasjonsmatten.

Passasjeren i bilen, som også var tiltalt, ble frifunnet i saken, og sjåføren må heller ikke betale oppreisning til avdødes foreldre.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

25-åring døde etter akeulykke

25-åring døde da han hang etter bilen på en isolasjonsmatte og ble truffet av en motgående bil i denne svingen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Ble nærmest presset til å være med

Mannen var tiltalt etter straffelovens §239 - for uaktomt bildrap.

– Retten kom til at avdøde nærmest presset de to tiltalte til å være med på dette. Han har såledets etter dommernes mening medvirket til sitt eget dødsfall. Dermed mener retten det er rimelig at erstatningen bør bortfalle, skriver Smaalenenes Avis.

Alle tre var polske statsborgere. De arbeidet i Skiptvet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.

  • Tredje vannlekkasjen under kontroll

    Status for beboere i Onsøy 22. juli kl. 08.00: Ledningsnettet fylles nå med vann. Når vannet er tilbake kan det være luft i ledningene og vannet kan være noe misfarget. Vi anbefaler å la kaldt vann renne og tappe siler på tappestedene til vannet er klart, melder Fredrikstad kommune.