NRK Meny
Normal

Halvt års fengsel for ake-stunt som endte med dødsfall

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sjåføren som lot en kamerat henge etter bilen sin på en isolasjonsmatte slik at han døde, er dømt til et halvt års fengsel.

Halve tiden må sones. Det skriver Smaalenens Avis i tirsdagens papirutgave.

Trodde på sjåførens forklaring

Ulykken skjedde i Langliveien i Skiptvet i Østfold i januar i fjor. Den 25 år gamle mannen som hang etter på isolasjonsmatten kom ut på siden av bilen som dro og traff en møtende bil.

Mannen fikk alvorlige hodeskader og ble umiddelbart fraktet til Ullevål sykehus. Der døde han av skadene senere på kvelden.

Heggen og Frøland tingrett trodde på sjåførens forklaring om at kameraten nærmest kommanderte han til å la han henge etter på isolasjonsmatten.

Passasjeren i bilen, som også var tiltalt, ble frifunnet i saken, og sjåføren må heller ikke betale oppreisning til avdødes foreldre.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

25-åring døde etter akeulykke

25-åring døde da han hang etter bilen på en isolasjonsmatte og ble truffet av en motgående bil i denne svingen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Ble nærmest presset til å være med

Mannen var tiltalt etter straffelovens §239 - for uaktomt bildrap.

– Retten kom til at avdøde nærmest presset de to tiltalte til å være med på dette. Han har såledets etter dommernes mening medvirket til sitt eget dødsfall. Dermed mener retten det er rimelig at erstatningen bør bortfalle, skriver Smaalenenes Avis.

Alle tre var polske statsborgere. De arbeidet i Skiptvet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikstad økte mest

    Fredrikstad fikk flest nye innbyggere av alle østfoldkommunene i fjor. Befolkningsveksten var på 856 personer. Prosentvis var det likevel Våler som hadde den største veksten. 136 nye innbyggere ga en vekst på 2,5 prosent.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • Stenger E18 i én retning

    En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.