NRK Meny
Normal

Halvorsen tilbake til Sarpsborg 08

I seks sesonger har Sarpsborg kjempet i toppen av norsk fotball uten at sarpingen Ole Jørgen Halvorsen har vært i klubben. Nå vender han tilbake.

Ole Jørgen Halvorsen

Ole Jørgen Halvorsen ble i formiddag presentert som ny Sarpsborg 08-spiller.

Foto: Sarpsborg 08

Thomas Berntsen

FORNØYD: Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Etter noen år i utlendighet vender Ole Jørgen Halvorsen tilbake. Det er en veldig bra signering for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

30 år gamle Halvorsen spilte ungdomsfotball i Sarpsborg, og var med da klubben Sarpsborg 08 ble stiftet. Men fra 2009 har han spilt i Sogndal, Fredrikstad, Odd og Bodø/Glimt.

Dermed har han ikke fått med seg noe av oppturen som har kommet i hans ungdomsklubb de samme årene.

Mye erfaring

At sarpingen har samlet erfaringer på høyt nivå disse årene, kommer til å bli viktig for klubben, sier Berntsen.

– Han har i store deler av tiden spilt i klubber som er bedre rangert enn oss. Vi regner derfor med at han vil bidra både i kamper, men også i det å bygge en treningskultur og i å bygge klubben videre, sier Berntsen.

Halvorsen hentes formelt fra Odd Grenland. Den siste tiden har han imidlertid vært utlånt til og spilt for Bodø/Glimt.

Ole Jørgen Halvorsen

TILBAKE: Tidligere Sarpsborg 08s Kjetil Berge (t.v.) og Ole Jørgen Halvorsen fra tiden i Odd i forbindelse med en cupkamp mellom Sarpsborg og Odd i 2015.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Har lett etter kantspiller

Nyheten om signeringen av Halvorsen kommer samme dag som det ble kjent at Rosenborg henter keeper Arild Østbø fra klubben. Berntsen sier de allerede jobber med en erstatter på keeperplass.

At Halvorsen kommer i tillegg, mener Berntsen er viktig.

– Vi har vært ute etter en etablert kantspiller. Med hans erfaring, så vil han forhåpentligvis bidra til å ta klubben til nye høyder, sier Berntsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever svar om Ankomstsenteret

    Arbeidstilsynet varsler at de vil stanse den midlertidige driften av Ankomstsenteret for asylsøkere i Råde dersom de ikke får opplysningene de etterspør fra Utlendingsdirektoratet. Det skriver Fredriksstad Blad. Dette gjelder opplysninger om arbeidsforhold og sikkerhet.

  • Kort tid på sykehjem

    Sykehjemsbeboere i Fredrikstad bor i snitt 1 år og 7 måneder på sykehjemmet. Det er langt under landsgjennomsnittet på drøyt to år. Ifølge Helsedirektoratet er det store forskjeller i oppholdstid for sykehjemspasienter, og kort botid kan bety at tilbudet ikke er tilpasset behovet.