– Vipers var ikke det vi hadde håpet på

HK Halden møter det eneste andre norske laget som fremdeles er med i den tredje runden av cupvinnercupen for damer. – Vi skal gi dem en skikkelig kamp om billetten til fjerde runde, sier haldensernes trener Morten Holmen.

Morten Holmen trenger fortsatt to spillere til i troppen.

HK Haldens danske trener Morten Holmen gleder seg til å ta fatt på eventyret i Europa med sin klubb.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Den danske treneren hadde ett ønske før dagens trekning av den tredje runden av cupvinnercupen. Han ville unngå både Vipers Kristiansand og de russiske lagene.

Holmen er derfor skuffet over at klubben trakk norsk motstand blant en rekke eksotiske alternativer.

– Det var ikke dette vi hadde håpet nå når vi skulle ut og spille i Europa for første gang. Men nå er det en gang slik at vi trakk Vipers og da får vi forholde oss til det. Vi får glede oss over at vi skal spille europacup, det blir spennende, sier Holmen til NRK.

En drøm

Før dagens trekning la treneren ut en melding på sine egne Facebook-sider der han fortalte at europacupeventyret er en drøm som nå har blitt virkelighet.

«Hvem pokker havde truet at jeg her 5 år efter min start i HK Halden, nu faktisk skal sitte og se på at laget jeg trener, skal trekkes op af en bowle til en Europa cup kamp? Fra 2 divison til Europa Cup», skrev han.

– Da jeg tok jobben som trener for Halden hadde jeg en drøm at vi en gang skulle få spille i eliteserien. At vi nå skal spille i europacup er bare helt vanvittig. Det er bare å være stolt og glede seg over det man har oppnådd både som trener, spillere og klubb, utdyper han til NRK.

Og han er overbevist om at trekningen gir HK Halden muligheten til ytterligere opplevelser i Europa.

– Vipers er et sterkt lag, men cup er cup og det vet vi alt om i Halden. Vi kommer til å gi Vipers en skikkelig kamp om billetten til fjerde runde.