NRK Meny
Normal

Haldenser fengslet etter brann

En haldenser i midten av 40-årene er fengslet i fire uker, siktet for å ha tent på en garasje litt nord for Halden sentrum lørdag kveld.

Laster kart, vennligst vent...

Det var brann i en garasje i Halden lørdag kveld.

Mannen, som ble pågrepet i løpet av helgen, samtykket til varetektsfengsling. Dermed ble spørsmålet om fengsling avgjort som kontorforretning i Halden tingrett.

Det var litt etter klokken sju lørdag kveld det brant i en garasje i Busterudkleiva, nord for Halden sentrum. Da brannvesenet kom fra til stedet hadde ilden allerede fått godt tak.

Laster Twitter-innhold

Mannen som nå er fengslet på pågrepet etter vitneobservasjoner i forbindelse med brannen. Politiet fikk en beskrivelse som gjorde at mannen ble pågrepet temmelig fort.

Tore Løwengreen

Krimsjef Tore Løwengreen i Halden.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Krimsjef Tore Løwengreen ved politiet i Halden opplyser at siktelsen mot mannen omfatter dette ene tilfellet av ildspåsettelse.

– Er han mistenkt for befatning med andre branner i Halden?

– Foreløpig er han siktet for dette ene tilfellet, men vi vil snakke med ham om andre branner under avhørene, det ligger i sakens natur, sier Løwengreen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.