NRK Meny
Normal

Haldenser dømt etter garasjebrann

I september i fjor brant en garasje i Busterudkleiva i Halden. Nå er en 47 år gammel mann dømt for å ha tent på garasjen. Mannen er også dømt for vold mot en politibetjent og brudd på besøksforbud.

Halden Tingrett

Mannen var i Halden tingrett for to uker siden.

Foto: Rainer Prang / NRK

I juli i fjor fikk en politipatrulje i Halden melding om en overstadig beruset person i Busterudparken i Halden. Politifolkene konstaterte at mannen ikke kunne ta vare på seg selv, og brakte ham til fyllearresten. På vei til arresten sparket mannen til en politibetjent. Betjenten fikk kutt i hånden og måtte innom legevakten.

47-åringen hadde et kjæresteforhold til en kvinne i Halden. I fjor sommer dro han hjem til kvinnen. Han var sint og knuste et par ruter i huset hennes. Politiet ble tilkalt, og fant mannen syklende i området. Etter dette fikk han besøksforbud.

Tente på papp og planker i garasje

I september trosset mannen besøksforbudet og var tilbake i området. Han hadde drukket noen øl, og hadde tanker om at han skulle hjelpe til med gressklipping, å brenne noe søppel og ta inn klesvask.

Mannen tilbød kvinnen å klippe gresset og han spurte etter bensin. Hun svarte at hun ikke hadde bensin.

Mannen tente på en tønne med søppel som stod mellom huset og en garasje. Så gikk han inn i garasjen og tente på noe papp og noen plankebiter som lå der. Garasjen brant ned til grunnen, og en båt og noen bildekk som stod lagret i garasjen brant opp.

Mannens 14. dom

47-åringen møtte for tingretten i Halden for to uker siden. Han erkjente seg delvis skyldig etter tiltalen.

Mannen er domfelt 13 ganger tidligere, sist i Halden tingrett i juni i fjor. Nå har mannen fått en dom på fengsel i 11 måneder. Tre måneder av dommen er gjort betinget med en prøvetid på tre år. Fem måneder av straffen er allerede sonet i varetekt.

47-åringen er dømt til å betale samlet 9.500 kroner i erstatninger etter garasjebrannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa