NRK Meny
Normal

Haldenbudsjettet: - Stramt, men til å leve med

Haldens budsjett ble vedtatt i går kveld. Rådmann Gudrun Haabeth Grindaker må finne nye kostnadskutt i løpet av våren.

Gudrun Haabeth Grindaker, rådmann i Halden
Foto: Privat

– Det innebærer et behov for omstillinger i tjenestene i 2015. Men dette er forsvarlig, og vi skal klare å gjennomføre dette, sier rådmann Gudrun Haabeth Grindaker.

Som en del av budsjettvedtaket ga kommunestyret rådmannen i oppdrag å legge fram et program for kostnadsreduksjonene innen 1. mai neste år.

– Hvordan det vil konkretiseres kan jeg ikke si nå, men det er forutsatt at vi fortsatt skal foreta en nedbemanning.

Thor Edquist

Budsjettet er stramt denne gangen også, men det er flere lyspunkter, mener ordfører Thor Edquist (H).

Foto: NRK

Dette kommer etter et år der kommunen har kuttet 70 årsverk, og er midt i det som kan bli en langdryg prosess med nedbemanninger i helsesektoren.

Ordføreren ser lyspunkter

Ordfører Thor Edquist er også klar på at 2015 blir et stramt år, men at kommunen nå har et budsjett som viser at de kan leve etter evne. Og det er flere lyspunkter i budsjettet, mener Edquist.

– Vi skal for eksempel ha et byjubileum neste år, som vi har klart å finne penger til. til høsten øker vi satsene for sosialhjelp med 500 kroner i måneden. Den satsen har ikke vært endret i Halden på rundt 20 år.

– Det er mye som vi har funnet rom til som vi gjerne skulle ha gitt mer, men alt har en start, sier Haldens ordfører.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.