NRK Meny
Normal

HK Halden gikk seirende ut av lokaloppgjøret

Halden-damene slo Fredrikstad Ballklubb 24–21 i sin første eliteseriekamp noensinne.

HK Halden jubler etter seier over FBK

HK Haldens spillere kunne slippe jubelen løs etter å ha gått seirende ut av serieåpningen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Det ble en nervepirrende avslutning på søndagens naboduell. Hjemmelaget var i føringen nærmest gjennom hele kampen i Remmenhallen, men FBK nærmet seg utover i andreomgang.

Med tre minutter igjen på klokka var stillingen 22-21, men to Halden-mål mot slutten var nok til å sikre en historisk seier.

– Det er ubeskrivelig deilig, og kanskje spesielt siden det er Fredrikstad. Dette er jo et skikkelig derby og jeg er selv Sarpsborg-jente, så da er det selvfølgelig ekstra morsomt å vinne over «den andre byen», sier HKHs Martine Moen til NRK.no.

– Kjempemorsomt

HK Halden mot FBK

Remmenhallen var fylt til randen, 600 tilskuere overvar lokaloppgjøret.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen

Dette var den første eliteseriekampen for Haldens damelag noensinne, og Remmenhallen var fylt til randen. 600 tilskuere overvar lokaloppgjøret.

– Jeg har aldri opplevd en så god stemning her i Halden på håndballkamp, så det er utrolig gøy. Hallen var full og publikum var skikkelig med. Det er kjempemorsomt å spille når det er sånn, sier Moen.

Laget hennes er dømt nord og ned av håndballekspertene i forkant av sesongen, men det tar ikke spillerne så tungt.

– Skal jeg være ærlig så tenner det oss bare litt ekstra. Vi er nyopprykket og har mange unge spillere som aldri har spilt på så høyt nivå før, så det sier seg selv at vi skal tippes langt ned. Men jeg tenker at det kan gjøre at vi senker skuldrene litt og gjør det vi er gode på, så kommer vi nok til å overraske mange lag, sier Moen.

Nå har i alle fall HKH plukket sesongens første topoenger allerede i serieåpningen.

– Det hadde vært veldig gøy å klare seg, det er jo det som er målet. Så vi får bare fortsette sånn.

Gleder seg til revansje

For Fredrikstad Ballklubb ble ikke sesongstarten fullt så morsom. Laget reddet plassen i eliteserien med et nødskrik i våres, men var likevel favoritter foran søndagens lokaloppgjør.

– Jeg syns kampen bærer preg av at vi er litt nervøse. Det er litt høye skuldre, og det tar veldig lang tid før vi kommer ordentlig i gang, sier FBKs Anette Helene Hansen.

Anette Helene Hansen, FBK

FBKs Anette Helene Hansen ble kampens toppscorer, men det var ikke nok til å lede laget til seier.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Hun ble kampens toppscorer med seks mål, men var likevel ikke fornøyd med hverken sin egen eller lagets prestasjon.

– Det er litt for seige bein, det er kjedelig. Jeg tror det som mangler bare er litt tid. Vi har veldig mange nye spillere, og det er første seriekamp.

– Når det er lokaloppgjør i tillegg så blir det litt ekstra spenning, så jeg tror ikke det er noe vi bør være så veldig bekymret over.

Bakspilleren er klar på at HK Halden kommer til å møte et veldig revansjelystent FBK-lag i Kongstenhallen senere i sesongen.

– Det kan jo bli veldig viktig mot slutten, men nå skal vi jo møte dem hjemme også, så vi får se hvordan det går da.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Er klar for skogbrann

    Brannmannskaper i Østfold er i beredskap hvis skogbrannene i Sverige skulle spre seg over grensen. Det sier vaktleder Per Håkon Lauritzen brannvesenets Øst 110-sentral til Amedia.

  • Forstyrrende oppførsel på legevakt

    En 38-år gammel mann sitter i arresten etter å ha vært aggressiv mot ansatte ved legevakta i Fredrikstad natt til i dag. Han skal ha vært høylydt og kranglete, og ruset på amfetamin.