Halden-skole stengt etter trusler

Halden videregående skole er stengt etter at en mindreårig person truet med skyting via nettsamfunnet Jodel.

Halden videregående skole, Porsnes

Halden videregående skole avdeling Porsnes er stengt på grunn av trusler.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden Videregående skole er stengt etter at skolen har mottatt trusler via nettsamfunnet Jodel.

I en pressemelding skriver politiet at en mindreårig gutt har truet med skyting på skolen. Han ble innbrakt av politiet klokken tre natt til tirsdag, og erkjente å ha startet en tråd som omhandlet skyting på skolen.

Ifølge politiet kom det også frem av avhøret at guttens meldinger var ment som en spøk, og han er fortvilet over situasjonen. Vedkommende er nå dimmitert og tatt hånd om av foreldrene.

Flere personer involvert

– Jodel-meldingene inneholder kommunikasjon mellom flere personer. Politiet jobber nå for å identifisere de øvrige, og er i kontakt med Jodel om dette. Vi oppfordrer disse personene om å melde seg for politiet så snart som mulig, skriver kommunikasjonsrådgiver i politiet, Øystein Stavdal Paulsen.

Frem til disse personene er identifisert vil ikke skolen åpne. Elever og ansatte har blitt varslet gjennom sms og e-post.

På skolen egen hjemmeside skriver rektor Arild Rød dette:

Vi melder med dette at Halden vgs. er stengt for all undervisning i dag, tirsdag 22.11.16. Dette gjelder Porsnes og Risum.

Årsaken er at det rundt midnatt ble fremsatt en trussel rettet mot skolen. I samråd med politiet har jeg derfor besluttet å stenge skolen i dag.

Det vil komme informasjon fra politiet i sakens anledning utover dagen.

Det var Halden Arbeiderblad som først meldte dette.