NRK Meny
Normal

Halden Skiklubb til topps

Damelaget vant svenske 10Mila lørdag.

Anne Margrethe Hausken

TREDJE TIOMILA-SEIER FOR HSK-DAMENE. Anne Margrethe Hausken Nordberg og de fire øvrige Halden-damene løp inn til den 11. norske seieren på damesiden i Tiomila. Foruten Halden SKs tre seire, har Romerikslaget, NTHI og Bækkelagets SK gått til topps.

Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX

Det var landslagsduoen Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg som sto frem på de to siste etappene, da Halden SKs damelag gikk til topps i den svenske storstafetten 10Mila i svenske Borensberg lørdag.

- Herlig, jubler Hausken Nordberg, etter å ha defilert i mål til klar seier i den prestisjetunge svenske klubbstafetten.

Les også:

- Fikk gåsehud

- Jeg får gåsehud av den opplevelsen det er å møte de andre jentene på oppløpet, sier Hausken Nordberg til orientering.no.

Hun har opplevd akkurat dette en gang tidligere, da Halden SK vant i 2009. Klubben har ytterligere en seier i 10Mila, fra 2002.

Etter en bølgedal i fjor med plassering utenfor de ti beste, smakte dagens seier ekstra godt, men det kom ikke gratis.

- Jeg fikk det utgangspunktet jeg hadde ønsket. Å gå ut i tet på sisteetappe. Jeg må takke de andre jentene for det, men under oppvarmingen måtte jeg virkelig jobbe mot fluktfølelsen, og de negative tankene, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg til orientering.no.

Hadde planlagt The Double

For ti år siden vant Halden Skiklubb både dame- og herreklassen i orienteringsløpet 10Mila.

Målet i år er å atter en gang tilrive seg The Double i 10Mila.

Damelaget er betydelig styrket foran årets sesong, og gjorde sin del av jobben i Sverige.

Herrestafetten starter lørdag 5. mai klokken 21.30, og forventet målgang i denne klassen er søndag 6. mai klokken 08.05.

Halden beste norske i ungdomsstafetten

Ungdomsstafetten åpnet årets 10Mila.

Tiomila-spesialisten Halden SK åpnet ungdomsstafetten med tre jenter, før guttene fikk æren av å avslutte på de to siste etappene.

Håkon Raadal Bjørlo førte Halden inn til 5. plass, og HSK ble dermed beste norske lag.

Fossum IF ble nummer 12 i ungdomsstafetten, Nydalen 2 ble nummer 14 og Asker SK ble nummer 20.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.