NRK Meny
Normal

Verdens beste orienteringsklubb styrker stallen

Lundanes, Hausken Nordberg, Fasting, Wingstedt løper alle for verdens beste orienteringsklubb. Nå er ytterligere en toppløper på vei til Halden Skiklubb.

Halden SK vant Tiomila

GULLGROSSISTER. Gjennom de siste 30 årene har Halden Skiklubb drevet en klubbvirksomhet, som har tiltrukket seg de beste utøverne i verden. Arbeid og utdannelse, gode sportslige forhold og en godt organisert klubb, er nøkkelen til suksessen.

Foto: Sportmedia

Olav Lundanes, Anne Margrethe Hausken Nordberg, Mari Fasting og Emil Wingstedt er blant de beste orienteringsløperne i verden.

Før den nåværende generasjonen orienteringsløpere i Halden Skiklubb, har klubben i mer enn 30 år kunnet skilte med enkeltutøvere, som har vært landslagsløpere, norgesmestere og verdenscup-vinnere, og klubben har mengder med lagseire i store, internasjonale orienteringsløp.

Nå styrkes Halden-laget ytterligere, og trønderen og landslagsløperen Espen Fiskum (25) flytter nå til Halden.

Les også:

Anne Margrethe Hausken

STERKT DAMELAG. Halden Skiklubbs gullsanker Anne Margrethe Hausken Nordberg er i år tilbake fra 'fødselspermisjon', og ligger best an i verdenscupen blant de norske løperne på kvinnesiden.

Foto: SPORTMEDIA / SCANPIX

Gleder seg til å trene med de beste

Fiskum har allerede startet i jobb i Halden, og han skal representere verdens beste o-klubb etter gjennomført sesongslutt i NTNUI, som han løper for idag.

- Jeg har pendlet i ei uke nå, så overskuddet er det litt dårlig med. Det blir spennende å løpe. Jeg gleder meg, det skal bli artig, sa Fiskum før helgens løp i Steinkjer.

I forhold til Halden-løperne ser han på seg selv som en læregutt, selv om han allerede har representert det norske landslaget i flere større internasjonale mesterskap.

- Man blir fort en læregutt. Jeg kommer jo tross alt til verdens aller beste klubb, sier han til Namdalsavisa.

Les også:

Bra for karrieren

Espen Fiskum

LØPER MED AMBISJONER. 25-åringen har fått seg jobb i Halden, og flytter på permanent basis fra høsten av.

Foto: www.opn.no/

Espen Fiskum ønsker å ta en plass på det meritterte førstelaget Halden Skiklubb disponerer, der blant annet Lundanes, Wingstedt og Magne Dæhli løper.

- Det er i alle fall det som er målet. Det må nok arbeides hardt gjennom hele vinteren, sier han.

Til Namdalsavisa sier Espen Fiskum at han nå håper å få et sportslig løft, når han flytter til Halden.

- For min karriere, så tror jeg nok at det kan bety en del. Jeg håper at det kan gi meg et løft, sier Fiskum.

- Hvordan da?

- Jeg har jo bodd i Trøndelag hele livet, og løpt veldig mye her. Nå får jeg løpe i helt nytt terreng, og jeg håper at det kan bidra til at jeg kan utvikle meg enda mer. Og så får jeg jo trene sammen med de aller beste, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil i grøfta på Hvaler

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i grøfta på Skjærhalden på Hvaler. Politiet og ambulanse er på vei.

  • Tatt i 78 km/t i 60-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll på fylkesvei 119 ved Dilling i Rygge. Det ble skrevet ut tre forenklede forelegg og høyeste målte hastighet var 78 km/t i en 60-sone.