NRK Meny
Normal

Suveren Halden-seier i kvinneklassen

Mens det var spenning hele veien i herreklassen, tok Halden en overlegen seier i kvinnenes NM-stafett i orientering søndag.

Anne Margrethe Hausken Nordberg

Anne Margrethe Hausken Nordberg sørget for suveren seier i kvinnenes NM-stafett.

Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Ankerkvinnen Anne Margrethe Hausken Nordberg hadde flere minutters luke til forfølgerne da hun løp ut på siste etappe.

Veteranen gikk likevel til oppgaven med respekt og ærbødighet, og vant med nesten fire og et halvt minutt.

– Det er en jobb som skal gjøres, og jeg fokuserer på kartkontakt hele veien, spesielt i slike situasjoner. Om jeg mister konsentrasjonen bare noen sekunder, går minuttene fort, sier hun til NTB.

– Jobbet for å gi Mari en luke

Som i VM-stafetten i Finland i juli løp hun inn til gull. Fra siste post til mål fikk 37-åringen selskap av lagvenninnene Ida Marie Næss Bjørgul og Mari Fasting. Sammen defilerte de nedover oppløpet til Haldens annet gull på rad.

Både Bjørgul og Fasting var sterke bidragsytere, med beste etappetid på henholdsvis første og annen etappe.

– Jeg jobbet hele veien for å gi Mari en luke ut på 2. etappe, sier Bjørgul.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk luken. Da kunne jeg orientere selvstendig hele veien, sier Fasting, som etter gull på langdistanse fikk en ny NM-medalje av samme valør.

Fredrikstad tok sølv

For Heidi Østlid Bagstevold ble det to bronse individuelt i NM-uken, men søndag tok Kongsberg-jenta et steg opp da hun løp Fredrikstad inn til sølv.

Junioren Kamilla Olaussen og Marianne Riddervold Kahrs løp de to første etappene.

Bronsen gikk noe overraskende til Freidig, etter at superveteran Hanne Sandstad spurtbeseiret Eva Jurenikova på Haldens andrelag.

På herresiden løp Halden SK inn til en sølvmedalje.

NRK/NTB

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.