NRK Meny
Normal

Halden-rådmann på jobbjakt

Per Egil Pedersen søkte i går på den ledige stillingen som rådmann i Øyer kommune.

Video Rådmann i trøbbel
Foto: Nyhetsspiller

Til Kommunal Rapport sier rådmann Pedersen at han fikk beskjed av ordføreren tirsdag om at ansettelsesforholdet hans skal behandles på neste kommunestyremøte.

– Etter at jeg fikk den beskjeden fra ordføreren så sendte jeg inn en meget kort søknad. Jeg har blitt kontaktet om den stillingen tidligere, sier Pedersen til NRK.no.

Pedersen presiserer overfor NRK.no at han først og fremst ønsker å fortsette i jobben som rådmann i Halden kommune.

LES OGSÅ:

Behandles bak lukkede dører

Ansettelsesforholdet til rådmannen i Halden kommune skal opp i Halden kommunestyrets møte 1. mars, det bekrefter ordfører Thor Edquist (H) overfor NRK.no.

Et flertall av politikerne i kommunestyret stiller seg bak kravet om at rådmannen skal fjernes.

Edquist vil ikke kommentere saken ytterligere, men bekrefter at saken skal behandles bak lukkede dører.

Etter det NRK erfarer er det misnøye med kommunens underskudd og styring av administrasjonen, som førte til at rådmannen fikk varsel om at arbeidsforholdet hans skal diskuteres den 30. januar i år.

Kommunen har et underskudd på 130 millioner kroner for 2011.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.