Halden nyter godt av årets statsbudsjett

Både Fredriksten festning og Driftsbanegården i Halden får penger i neste års statsbudsjett.

Fredriksten festning, Halden

Både festningen og kollektivprosjektet Driftsbanegården i Halden penger over statsbudsjettet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Kilde: Halden Arbeiderblad/NRK

Ved siden av at Haldenkanalen får penger over statsbudsjettet, får både festningen og kollektivprosjekt i Halden penger over statsbudsjettet.

Les: Haldenkanalen inn i statsbudsjettet

Alt om statsbudsjettet

Les også: Nå kommer pengene

Fornøyd ordfører

Ordfører i Halden Per Kristian Dahl sier dette er årets høydepunkt. Han er like spent hvert år og høres fornøyd ut i år.

- Vi er veldig fornøyd med at regjeringen nå leverer både til Haldenkanalen, festningen og Driftsbanegården. Jeg er veldig glad, sier ordfører Per Kristian Dahl i Halden.

Driftsbanegård

I budsjettet som legges frem tirsdag får Driftsbanegården, som er et felles prosjekt for jernbane, buss og drosjeopplegg, 40 milllioner kroner melder Halden Arbeiderblad.

Totalt kommer dette prosjektet på 100 millioner kroner.

- Dette har vært planlagt lenge. Nå får vi ordentlig orden på infrastrukturen. Driftsbanegården kommer også til å være med på å gi et ansiktsløft til Sydsiden i sentrum, sier ordfører Dahl til NRK.

73 millioner kroner til Halden

Men det blir altså også satt av penger til Fredriksten festning.

Totalt 33 millioner kroner skal brukes til å ruste opp festningsverket, og 10 millioner av disse pengene skal overføres neste år, ifølge avisa.

Til sammen kommer det altså frem bevilgninger på 73 millioner kroner til Haden i tirsdagens budsjettfremleggelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for alkoholsalg

    En 69 år gammel Strömstadkvinne er mistenkt for å ha solgt øl, brennevin og annen alkohol til norske ungdommer fra gården sin i Strömstad. Det melder Strömstads Tidning. Salget ble avdekket i mai i fjor. Da kom politiet til gården kort tid etter at kvinnen hadde kommet hjem med bil og henger fullastet med drikkevarer. På gården var også en rekke ungdommer, og alle var norske. Ungdommene har i avhør innrømmet å ha kjøpt alkohol av kvinnen.

  • Vil betale tilbake gaver

    Rygge Airport kommer til å betale tilbake penger de har fått, dersom de stanser arbeidet med å overta Moss Lufthavn Rygge. Det sier styreleder Ole Kristian Sivertsen. I går ble det kjent at selskapet Jotunfjell Partners har lagt inn et konkret bud om å overta driften av Moss Lufthavn Rygge. Sivertsen sier Rygge Airport vurderer å samarbeide med Jotunfjell, men betaler tilbake gaver om de gir opp.