NRK Meny
Normal

Halden kutter 68 årsverk

Personellkutt i Halden kommune rammer helse og omsorg hardest.

Eivind Hansen

Konstituert rådmann i Halden Eivind Hansen har lagt frem forlag til å kutte lønnsutgiftene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Konstituert rådmann Eivind Hansen legger nå fram konkrete tiltak for å oppfylle politikernes krav om å kutte lønnsutgiftene med 67 millioner kroner, skriver Kommunal Rapport.

De fleste kuttene kommer i helse og omsorg og vil trolig ta to år å gjennomføre. 68 årsverk skal bort, nesten 50 av dem i helse og omsorg, og det skal kuttes 30 millioner kroner på variabel lønn.

Thor Edquist (H)

Ordfører i Halden Thor Edquist tror at forslagene fra rådmannen er realistiske.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ordfører i Halden Thor Edquist (H) sier til Kommunal Rapport at han håper det blir flertall for rådmannens forslag.

– Vi har hatt veldig store utgifter til vikarer og overtid. Lønnsutgiftene i Halden steg med 20 prosent mer i Halden enn i sammenlignbare kommuner de siste to-tre årene før vi overtok. Lønnsutbetalingene må ned, det er helt nødvendig for å få balanse i økonomien. Administrasjonen har nå framforhandlet nye skiftplaner som er godkjent av fagforeningene, sier han til kommunal-rapport.no.

I tillegg til de drøyt 50 årsverkene i helse og omsorg skal det fjernes fem årsverk fra undervisning og oppvekst, fire årsverk skal bort i Nav, og fire årsverk skal bort fra kultursektoren.

«De som har kuttet mye allerede, er skjermet noe i forhold til reduksjon i antall stillinger. Det er også tatt hensyn til kommunestyrets opprinnelige ønske om å frede sektorene undervisning og oppvekst samt kultur. I dette forslaget til fordeling av reduksjon i antall årsverk er disse sektorene ikke fredet (...), men de er skjermet en hel del», skriver rådmannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd