NRK Meny
Normal

Halden kommune frikjent av ESA

Halden kommune er frikjent av Det europeiske frihandelsforbund (EFTA) i en eiendomssak fra 2006.

Svinesundsparken, Halden

Den vel 80 mål store tomta på handelsområdet Svingenskogen ble solgt til Fredriksten Utvikling AS i år 2000.

Foto: Rainer Prang / NRK

ESA mener Fredriksten Utvikling AS ikke fikk kjøpe Svingenskogen og Langbrygga til bedre vilkår en markedet skulle tilsi.

En seier for kommunens politiske ledelse, sier en fornøyd rådmann Per Egil Pedersen.

– Dette er en utrolig viktig sak for oss og det er en stor lettelse, sier rådmann Per Egil Pedersen.

– Vi har vært helt sikre i vår sak, med det har vært så mange påstander i media så nå er vi glad over ESAs konklusjon, sier Pedersen.

I en pressemelding, sendt ut av Halden kommune står det følgende:

«EFTAs overvåkningsorgan ESA har besluttet å innstille forundersøkelsen av Halden kommune i forbindelse med overdragelse av eiendommer til Fredriksten Utvikling AS.

Det var i februar 2006 at Overvåkningsorganet ba om informasjon om saken. Det betyr at det ikke er funnet noe kritikkverdig i overdragelsen av eiendommene.»

LES OGSÅ:

Påstander

Ordfører Per-Kristian Dahl er også lettet over ESA avgjørelse. Han er glad han nå kan legge denne saken bak seg og se framover.

– Denne ESA-saken er en del av mange udokumenterte påstander som stadig blir fremsatt mot det politiske miljøet i Halden, sier Ordfører Per-Kristian Dahl.

– Nå er denne saken slått fast, vi har ikke gjort noe galt. Så får vi fortsette med de andre sakene og avklart de også etter hvert, sier Dahl.

– Involverer ikke bruk av offentlige subsidier

Den vel 80 mål store tomta på handelsområdet Svingenskogen ble solgt til Fredriksten Utvikling AS i år 2000.

Med tomta fulgte det store verdier i steinmasser som kunne selges og kritikere mente at kommunen nærmest ga bort tomta.

ESA hadde også flere spørsmål omkring salget av hotelltomta ved den tidligere rutebilstasjonen til Fredriksten Utvikling AS.

– Overvåkningsorganet har nå fattet en beslutning i ovennevnte sak og anser ikke at transaksjonene mellom Halden kommune og Fredriksten Utvikling AS relatert til tomteområdene i Svingenskogen og på Langbrygga involverer bruk av offentlige subsidier, heter det i brev fra ESA til departementet datert 14. juli i år.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.