NRK Meny
Normal

Halden får 100 000 kroner i bot etter arbeidsulykke

En mann ble brannskadet i ansiktet etter en arbeidsulykke ved det kommunale avfallsanlegget i 2013.

Arbeidsulykke i Halden

En mann fikk brannskader i ansiktet etter at en plasttank eksploderte ved Rokke avfallsanlegg i fjor.

Foto: Johnny Larsen

Halden kommune bekrefter at de har mottatt et forelegg fra politiet på vegne av Arbeidstilsynet på 100 000 kroner etter arbeidsulykken som skjedde ved Rokke avfallsanlegg i mars i fjor.

Ulykken skjedde da en mann brukte vinkelsliper for å kutte en stålgrind i en plasttank, som hadde inneholdt brannfarlige stoffer.

Mannen ble brannskadet i ansiktet da tanken eksploderte.

– Rådmannen vil ta stilling til forelegget innen fristens utløp som er 31. juli. Vi er glade for at det i denne konkrete situasjonen ikke ble noen større personskader, siden korrekt verneutstyr ble benyttet, skriver Martin Vik, som leder informasjonstjenesten i Halden kommune, i en e-post til NRK.

Tilbake i jobb

Grunnen til at kommunen har fått forelegget er at det ikke var utarbeidet en egen, konkret instruks for arbeidet som ble utført.

Vik forteller at kommunen har gjennomgått sine rutiner etter arbeidsulykken.

– Etter denne hendelsen har vi hatt en gjennomgang innenfor hele HMS-området ved Rokke avfallsanlegg for å forhindre slike ulykker i fremtiden, skriver han.

Ifølge Ulf Ellingsen, kommunalsjef ved teknisk avdeling i Halden kommune, har mannen som ble skadet i ulykken vært tilbake i jobb i en lang periode allerede.

– Heldigvis går det bra med ham nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold
  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.