NRK Meny
Normal

Halden-klubbene kan ende opp i Sverige (!)

..men Haldens eliteserieklubber i håndball satser fortsatt på spill i Remmenhallen neste sesong. Torsdag skal de i møte med håndballforbundet.

halden topphåndball til semifinale

Halden Topphåndball og HK Halden vet ikke hvilken hall de kan juble i neste sesong.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Vi håper fortsatt på å få dispensasjon til å spille i Remmenhallen enda en sesong, siden vi fortsatt er relativt nyopprykket, sier styreleder i HK Halden, Hans Jørgen Eriksen.

Hans Jørgen Eriksen

Styreleder i HK Halden, Hans Jørgen Eriksen, håper på en ny sesong i Remmenhallen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Torsdag 18. juni skal både HK Halden, som er kvinnenes eliteserielag, og herrelaget Halden Topphåndball i møte med håndballforbundet. Endelig avgjørelse kommer uansett ikke før utgangen av juni.

– Håpet er at forbundet gir oss dispensasjon i ett år til, mens vi venter på at kommunen kommer til en avgjørelse, sier Eriksen.

Rakkestad eller Sverige?

Remmenhallen, som både Halden Topphåndball og HK Halden spilte i forrige sesong, er ikke godkjent som kamparena av Norges Håndballforbund. Så lenge det ikke foreligger konkrete byggeplaner fra Halden kommune, må klubbene i utgangspunktet spille utenbys i en godkjent hall.

HK Halden

Haldens håndballjenter vet fortsatt ikke hvor de skal spille neste sesong.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Skulle det bli rødt lys for de to eliteserieklubbene, har de begrensede alternativer. Kongstenhallen i Fredrikstad har vært nevnt som et alternativ, men er ikke lenger aktuell. Dessuten er Mossehallen for langt unna, synes Eriksen.

Dermed drar han frem to muligheter: Rakkestad, og Strømstad på den andre siden av riksgrensen.

– Vi har ikke sjekket om Strømstadhallen er godkjent, men vi vet at de bygger en ny hall der. Rakkestad er også en mulighet, der har de ingen elitesatsning.

HTH

Gutta i Halden Topphåndball, her på trening i Hjortsberghallen. Heller ikke den er godkjent for eliteseriespill.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Strømstadhallen skal etter planen stå ferdigstilt i desember 2015, så den er uansett uaktuell som arena fra sesongstart i september.

I morgen er det møte i idrettrådet i Halden. Der skal alle de lokale klubbene snakke om hvordan de går videre med hallsaken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kreditorene enige om Norske Skog

  Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

  Norske Skog Saugbrugs - Halden
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Egget på seg naboen

  En hønseoppdretter i Halden får ikke lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på grunn av hanegaling fra en nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Oppdretteren må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen bestemt.

  Australsk Orpington-hane
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK