NRK Meny
Normal

Halden-klubbene kan ende opp i Sverige (!)

..men Haldens eliteserieklubber i håndball satser fortsatt på spill i Remmenhallen neste sesong. Torsdag skal de i møte med håndballforbundet.

halden topphåndball til semifinale

Halden Topphåndball og HK Halden vet ikke hvilken hall de kan juble i neste sesong.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Vi håper fortsatt på å få dispensasjon til å spille i Remmenhallen enda en sesong, siden vi fortsatt er relativt nyopprykket, sier styreleder i HK Halden, Hans Jørgen Eriksen.

Hans Jørgen Eriksen

Styreleder i HK Halden, Hans Jørgen Eriksen, håper på en ny sesong i Remmenhallen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Torsdag 18. juni skal både HK Halden, som er kvinnenes eliteserielag, og herrelaget Halden Topphåndball i møte med håndballforbundet. Endelig avgjørelse kommer uansett ikke før utgangen av juni.

– Håpet er at forbundet gir oss dispensasjon i ett år til, mens vi venter på at kommunen kommer til en avgjørelse, sier Eriksen.

Rakkestad eller Sverige?

Remmenhallen, som både Halden Topphåndball og HK Halden spilte i forrige sesong, er ikke godkjent som kamparena av Norges Håndballforbund. Så lenge det ikke foreligger konkrete byggeplaner fra Halden kommune, må klubbene i utgangspunktet spille utenbys i en godkjent hall.

HK Halden

Haldens håndballjenter vet fortsatt ikke hvor de skal spille neste sesong.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Skulle det bli rødt lys for de to eliteserieklubbene, har de begrensede alternativer. Kongstenhallen i Fredrikstad har vært nevnt som et alternativ, men er ikke lenger aktuell. Dessuten er Mossehallen for langt unna, synes Eriksen.

Dermed drar han frem to muligheter: Rakkestad, og Strømstad på den andre siden av riksgrensen.

– Vi har ikke sjekket om Strømstadhallen er godkjent, men vi vet at de bygger en ny hall der. Rakkestad er også en mulighet, der har de ingen elitesatsning.

HTH

Gutta i Halden Topphåndball, her på trening i Hjortsberghallen. Heller ikke den er godkjent for eliteseriespill.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Strømstadhallen skal etter planen stå ferdigstilt i desember 2015, så den er uansett uaktuell som arena fra sesongstart i september.

I morgen er det møte i idrettrådet i Halden. Der skal alle de lokale klubbene snakke om hvordan de går videre med hallsaken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.