NRK Meny
Normal

Halden Ishall er godkjent

Halden ishall har fått permanent brukstillatelse.

Halden ishall

Alt arbeid med Halden ishall er nå ferdig. Det bekrefter kommunalsjef Åsmund Bråtekas i Halden kommune overfor NRK.no.

Foto: Rainer Prang / NRK

Alt arbeid med Halden ishall er nå ferdig, og bygget har fått permanent brukstillatelse.

Det bekrefter kommunalsjef Åsmund Bråtekas i Halden kommune overfor NRK.no.

Hallen var stengt fra tidlig i oktober 2009 til slutten av mars 2010. Da fikk hallen en midlertidig brukstillatelse, som har blitt fornyet flere ganger frem til nå.

Nå har bygget altså fått permanent brukstillatelse.

– Dette er en lykkens dag. Det er virkelig en lettelse at alt er i orden, og at vi nå kan konsentrere oss om drift på vanlig måte, sier Arne Suther, daglig leder i Halden Arena AS, til ha-halden.no.

– Et endelig punktum

Slik NRK.no tidligere har skrevet har Halden kommune fremholdt at byggearbeidene ble dobbelt så store som de opprinnelig var ment.

Det er også sagt at ishallen ble feil bygget.

Motsatt er det hevdet at det er politisk trenering og administrativ inkompetanse, som er årsakene til at Halden ishall ble stengt, ishockeyklubben Comet gikk konkurs i 2009 og at ishallen mistet brukstillatelsen.

– Dette bør sette et endelig punktum for alle byggtekniske problemer i Halden ishall, sier Suther til ha-halden.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter bilulykke

    En person ble sendt til legevakten etter trafikkuhellet i Hobølveien i Våler. En personbil og en lastebil var innblandet i ulykken. Veien er åpnet igjen etter ulykken.

  • Får to mobbeombud

    Østfold blir første fylke med to mobbeombud. I september starter et mobbeombud for barnehage og grunnskole, og med ombudet som har jobbet opp mot videregående skolene er det nå to ombud i Østfold. Målet er å ha en rød tråd med fokus på mobbing gjennom hele utdanningen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.