NRK Meny
Normal

Seier for Halden Topphåndball i første eliteseriekamp

Nyopprykkede Halden Topphåndball slo Nøtterøy håndball i Remmenhallen.

Jonas Wille coacher Halden topphåndball

Klokken 19 starter kampen i Remmenhallen mot Nøtterøy.

Foto: Hans Petter Wille

I kveld er det herrene som starter håndballsesongen, i samme hall som kvinnene startet sin serie på søndag. Nemlig i Remmenhallen i Halden.

Der tar nyopprykkede Halden Topphåndball tok Nøtterøy håndball, og kampen endte 26–24 til haldenherrene.

Klar for opprykk

Trener for HTH, Jonas Wille.

Foto: Henrik Skolt

– Det er en god følelse. Vi har jobbet i fem år for å komme opp i eliteserien, og så får vi full hall på hjemmebane og muligheten til å starte bra. Det gjør vi og det kunne ikke blitt bedre, sier trener Trener Jonas Wille til NRK.

Laget ledet kampen fra start til slutt.

Vi hadde en ekstremt bra førsteomgang, vi spiller bortimot prikkfritt forsvarsspill. Det la grunnlaget for seieren, men så blir det litt nerver og stress i andreomgang. Men vi har vel rimelig kontroll fra start til slutt, sier Wille.

Vil beholde plassen

Treneren fortalte NRK før kampen at han var veldig spent på eliteseriedebuten.

– Vi vet at Nøtterøy er et av de lagene som vi er tippet å ligge på likt nivå som, og det tror jeg også. Det betyr at om vi kal holde plassen i eliteserien er det et av lagene vi bør slå og har mulighet til å slå, sier han.

Målet for laget denne sesongen er å holde plassen i toppserien.

– Men vi vet også at vi har et høyestenivå som kan konkurrere med mange av de bedre lagene. Kanskje ikke topp tre, men i enkeltmatcher kan vi slå de lagene som er bak de tre beste lagene, sier Wille.

– Jeg tror vi får se et lag som i perioder kan spille veldig bra håndball, men som kommer til å svinge en del.

Grå hverdag

Laget er vant til å vinne de fleste kampene, men nå tror treneren det blir annerledes.

– Jeg har faktisk vært bevisst på å forberede spillere, sponsorer og publikum på at nå får vi en litt annen hverdag. En gråere hverdag i forhold til at vi er vant til å vinne 80–90 prosent av kampene de tre siste årene. Nå skal vi bli fornøyde om vi vinner 40 prosent. Vi må nok være bedre mentalt forberedt på å takle nederlag, sier Wille.

I kvinnenes håndballserie tar Fredrikstad Ballklub imot Skrim i Kongstenhallen klokken 19 i kveld. Helgens oppgjør mot HK Halden endte med tremålstap.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.