Halden-festival knuser Hønefoss-rockere

Tons of Rock i Halden har kapret de store stjernene for 2014 - nå gir Hønefoss Rock Festival opp.

Festivalsjef Svein Bjørge.

KNUSER KONKURRENT. Festivalsjef og initiativtaker til Tons of Rock, Svein Bjørge, ser ut til å ha sikret seg publikums oppmerksomhet for 2014.

Foto: Silje Kolaas

Det ble total festivalcrash i norsk rockemiljø, da det ble kjent at Tons of Rock skulle arrangeres i Halden 20. - 21. juni i år.

Festivalen på Fredriksten festning i Halden kom svært uventet på Hønefoss Rock Festival, der det også lå planer for samme helg.

Nå gir arrangørene på Hønefoss opp.

Les også:

- Ikke økonomisk forsvarlig

Slayer

METALLEGENDER. Slayer har bekreftet ankomst Halden i juni 2014.

Foto: Mark Seliger / Ap

- Tons Of Rock festivalen i Halden har et mye større budsjett enn Hønefoss Rock Festival, og har booket flere internasjonale band.

Vi ser at mange av de vi hadde ønsket å se på Hønefoss Rock Festival velger å dra på Tons Of Rock i 2014, sier talsmann for Hønefoss-festivalen Jon Rikard Nettum Sandum til Ringerikes Blad.

De lokale rockerne på Hønefoss, som i fjor solgte en hel del billetter til sin festival på forhånd - før det ble kjent at Tons of Rock skulle blåses i gang i Halden, lover at alle som har kjøpt billetter får pengene tlilbake.

- Vi kan ikke se at dette kan være økonomisk forsvarlig, sier Nettum Sandum og annonserer samtidig at man nå ser fremover til en mulig festival i 2015.

Les også:

35 band til Halden

I alt skal den nye tungrockfestivalen på Fredriksten festning i Halden ha rundt 35 band på programmet.

Tons of Rock blir tyngre og tyngre, og har sikret seg storhetene Slayer og Anthrax til å spille på festningen.

De to amerikanske metallegendene føyer seg til bookinger som W.A.S.P., Turbonegro, Satabton, Ghost, Sepultura, Oslo Ess, Black debbath, Silver, Soilwork og flere andre band.

Scott Ian i Anthrax på scenen under Sonisphere i fjor.

TO AV DE FIRE STORE. Anthrax (bildet) er et amerikansk thrash metal-band, og er sammen med Slayer, Metallica og Megadeth kjent som «de fire store» innen thrash metal.

Foto: Leon Neal / AFP