NRK Meny
Normal

Halden får nytt hotell

Det tidligere kasernebygget til Forsvarets Forvaltningsskole på festningen pusses kraftig opp.

Fredriksten festning

SKAL FÅ KRAFTIG OPPGRADERING. Halden får et nytt hotell, når Kaserna (lengst vekk i bildet til høyre) skal oppgraderes fra vandrerhjem til hotell. Konferansesenteret på Braadland til venstre. Lokalene til Opera Østfold nede til høyre.

Foto: Rainer Prang / NRK

Fredriksten festning inngår en langsiktig leieavtale med eCapital om Kasernen, som tidligere inneholdt overnattingslokaler for Forsvaret.

Avtalen vil gå over 40 år (20+20).

- Dette er en videreføring av et eksisterende leieforhold til Kuler og Krutt Catering som har hatt et leietakerforhold siden 2009, forteller festningsforvalter Morten Kjølbo i en pressemelding.

Les også:

Fredriksten festning

POPULÆRT REISEMÅL. Årlig besøker mer enn en kvart million mennesker Fredriksten festning. Gjennom årene er det utviklet flere faste, store arrangementer, som Allsang på Grensen, Julemarked, Amcar-treff og sykkelløpet Grenserittet, som trekker mange til festningsområdene.

Foto: Rainer Prang / NRK

Populært overnattingssted

Det tidligere undervisningsbygget til Forsvarets Forvaltningsskole på Braadland har for lengst fått godt fotfeste som kurs- og konferansesenter.

Et steinkast unna festningen ligger Kaserna, som under store arrangementer som "Allsang på grensen" og samlinger av mange slag rundt og innenfor festningsmurene, er et populært overnattingssted.

Formålet med avtalen, som nå inngås for Kaserna er ifølge Kjølbo å opprettholde overnattings- og serveringsvirksomhet i bygningen til beste for festningen.

- Som et ledd i et samarbeidet mellom Kuler og Krutt Catering og eCapital AS inngår Forsvarsbygg nasjonale festningsverk nå avtale med eCapital med fremleierett til Kuler og Krutt Catering som driftsselskap for virksomheten i byggene, forteller han.

Selskapet Kuler & Krutt står for driften både av Kaserna, Fredriksten Kro og Braadland Konferansesenter.

Les også:

Kaserna Fredriksten festning, Halden

LEIER UT FOR 40 ÅR. Forsvarsbygg nasjonale festningsverk inngår leieavtale med eCapital om utvikling av Kaserna på Fredriksten festning til hotellvirksomhet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Må pusses kraftig opp

Kaserne-anlegget fikk en kraftig oppussing før Forsvaret flyttet sine aktiviteter fra Fredriksten festning til Akershus, men bygget fremstår nå som slitt.

Morten Kjølbo forteller at Forsvarsbygg gjennomfører planlagte og omfattende vedlikehold og oppgradering av bygget, som også innbefatter nødvendig og oppgradert brannsikring, i første halvår 2013.

- Kasernen videreutvikles med dette fra å være et enkelt vandrehjem til et klassifisert hotellkonsept, sier Kjølbo.

Selskapet Kuler & Krutt varsler økt satsing på turisme, og fra 1. desember i år ble tidligere turistkoordinator i Halden Turist – Marianne Olsen – ansatt i ny stilling som hovedansvarlig for markeds- og salgsapparatet av aktiviteter Kuler & Krutt er knyttet til.

Olsen har vært ansatt i Halden Turist siden 1999, og har vært involvert i det meste av turistkontorets allsidige drift, i forbindelse med markedsføring og salg av reiselivsdestinasjonen Halden.

Video Anders skriv overskrfit

ACTIONBILDER I INDRE FESTNING. Lys- og bildespillet er en av helårsaktivitetene på Fredriksten festning. På vinteren vises spillet tre ganger per kveld, en gang per hele time mandag til søndag i indre festning fra klokka 19.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.