Halden får et sportsbibliotek

Staten har bevilget 600.000 kroner til sportsutstyr som kan lånes ut, som på et vanlig bibliotek.

Thor Edquist om sportsbiblioteket

– Man kan sammenligne det med et bibliotek, men med sportsutstyr, sier ordfører i Halden Thor Edquist.

Kommunen har søkt om å få midler og har fått innvilget en god sum med penger for å åpne et sportsbibliotek.

Vil være først ute

– Det blir kjøpt inn forskjellig utstyr, blant annet sykler og kanoer. Dette kan folk låne. Dette er også et veldig bra tiltak integreringsmessig. For det er ikke alle som kommer hit som har like god råd som oss som har bodd her en stund.

Det er ungdomsklubben Domino som skal administrere det hele.

– Jeg har ikke hørt om hvordan det fungerer, men jeg kan tenke meg hvordan. Jeg håper ingen vet det, for da er vi først, ler Edquist.

– Vi håper å komme igang fort. Det er en del ting som skal på plass først, blant annet skal saken behandles i Bystyret. Jeg regner med at det går i orden men det kan fort drøye til nyåret før vi er i gang, sier Tommy Payne, daglig leder ved ungdomshuset Domino.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil gi en million til Inspiria

    Sarpsborg kommune bør øke det økonomiske tilskuddet til Inspiria Science Center AS, foreslår rådmannen. Vitensenteret har hatt økonomiske problemer i flere år og det ventes å bli enda vanskeligere fra neste år når selskapet må begynne nedbetaling av et stort lån.
    Sarpsborg bør øke tilskuddet med én million kroner de neste tre årene, under forutsetning av at fylkeskommunen gjør det samme, lyder forslaget.