NRK Meny
Normal

Halden får et sportsbibliotek

Staten har bevilget 600.000 kroner til sportsutstyr som kan lånes ut, som på et vanlig bibliotek.

Thor Edquist om sportsbiblioteket

– Man kan sammenligne det med et bibliotek, men med sportsutstyr, sier ordfører i Halden Thor Edquist.

Kommunen har søkt om å få midler og har fått innvilget en god sum med penger for å åpne et sportsbibliotek.

Vil være først ute

– Det blir kjøpt inn forskjellig utstyr, blant annet sykler og kanoer. Dette kan folk låne. Dette er også et veldig bra tiltak integreringsmessig. For det er ikke alle som kommer hit som har like god råd som oss som har bodd her en stund.

Det er ungdomsklubben Domino som skal administrere det hele.

– Jeg har ikke hørt om hvordan det fungerer, men jeg kan tenke meg hvordan. Jeg håper ingen vet det, for da er vi først, ler Edquist.

– Vi håper å komme igang fort. Det er en del ting som skal på plass først, blant annet skal saken behandles i Bystyret. Jeg regner med at det går i orden men det kan fort drøye til nyåret før vi er i gang, sier Tommy Payne, daglig leder ved ungdomshuset Domino.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.