Hadde rett i klager på hard kjøring

Lensmannen fikk mandag klage på at det kjøres fort på fylkesvei 120 gjennom Våler. Og en fartskontroll bekreftet at klagene var berettiget.

Radarkontroll

Politiets laserkontroll bekreftet at beboerne langs fylkesvei 120 har rett i at farten er høy på veien. (Illustrasjonsfoto.)

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Vi fikk en telefon mandag morgen med klager på kjøringen på fylkesvei 120 forbi Torsheim i Våler. Beboere i området fortalte at det kjøres så fort på fylkesveien at de knapt får kjørt ut fra gårdsplassene sine, forteller politibetjent Viggo Hansen, trafikkansvarlig ved Vansjø lensmannskontor.

Og lensmannens folk hadde mulighet til å følge opp klagen allerede samme dag. Ved to-tiden var de på plass med laser, og fikk raskt bekreftet at det bildet beboerne i området beskrev i sin klage var riktig.

Et førerkortbeslag

– Vi holdt på en times tid, og i løpet av den tiden skrev vi en anmeldelse og fire forenklede forelegg. Men vi rakk ikke stanse alle som kjørte for fort. Vi var tre stykker, og når begge de to som betjente stopp-posten er opptatt med å skrive forelegg får vi ikke stanset flere, beklager Hansen.

En ble anmeldt etter å ha kjørt i 88 kilometer i timen i 60-sonen. Vedkommende må regne med å være uten førerkort en periode.

Vogntog i 77 km/t

Et stort vogntog ble stanset etter å ha blitt målt til 77 kilometer i timen.

Veien gjennom Torsheim innbyr ikke akkurat for høy fart: Det er en forholdsvis skarp sving, en bakke og et veikryss. Og i tillegg er det altså en del utkjørsler til fylkesveien.

– Og dette var altså midt på dagen. Erfaringsmessig er farten høyere på morgenen og litt senere på ettermiddagen, sier Hansen. Han legger til at erfaringene etter mandagens kontroll tilsier at dette ikke er lensmannens siste besøk ved Torsheim.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: