NRK Meny
Normal

Hadde med seg over tusen liter øl

Tre vietnamesere bosatt i Norge hadde med seg nær 1.200 liter øl i varebilen etter handleturen i Sverige.

Øl
Foto: Scanpix / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

De tre personene hadde også med seg 75 liter vin da de kom kjørende over Svinesund lørdag kveld.

Gjengangere på grensa

Tollerne har også tidligere tatt de tre for liknende forhold på grensa.

- Alle tre ble overlevert til politiet, og varene ble beslaglagt, opplyser Wenche Fredriksen, som er sjef for Tollregion Øst-Norge.

- Dette partiet føyer seg inn i rekken av store beslag av øl og vin, bekrefter hun.

Politiet bekrefter at en av de tre har tatt på seg skylden for alt. Vedkommende vil ifølge Halden-politiet sannsynligvis få en påstand om ubetinget fengselsstraff mot seg.

De to andre er løslatt.

Tatt med khat

Lørdag ettermiddag ble dessuten en person bosatt i Fredrikstad tatt med 57,5 kilo khat da han kom kjørende inn i Norge over Svinesund.

- Denne personen er tatt for khat-smugling en gang før også. Han er overlevert politiet, opplyser Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beskytter seg mot dataangrep

    Det nye løsepengerviruset som har spredd seg i Europa, gjør at sykehusene på Østlandet har satt inn tiltak. Alle eksterne e-poster med filvedlegg som sendes til sykehusene holdes nå igjen, melder Sykehuset Østfold. E-post med vedlegg som sendes mellom helseforetakene i Helse Sør-Øst, blir ikke stanset. Ingen er foreløpig rammet av dataangrepet i Helse Sør-Øst, og Sykehuspartner vurderer situasjonen som under kontroll.

  • Flest trafikkdrept på sommerføre

    71 prosent av trafikkulykkene med drepte og hardt skadde i Østfold de siste fem årene har skjedd på sommerføre. Det viser en gjennomgang Statens vegvesen, Region øst har gjort. I Østfold ble 259 personer drept eller hardt skadd i ulykker på vegene fra 2012 til og med 2016. 186 av ofrene var involvert i trafikkulykker i perioden april-oktober, mot 73 personer i vinterhalvåret. Av disse ble henholdsvis 21 drept på sommerføre, mens 12 ble drept på vinterføre.