NRK Meny
Normal

Hadde ikke planlagt noen feiring

– Nå må vi sette i gang noe. Dette må vi jo feire, sier Ola Vigen Hattestads mor.

Ola Vigen Hattestads familie fulgte sprinten på Rådhuset

Ola Vigen Hattestads familie fulgte sprinten på rådhuset. Se video av deres reaksjon under innspurten.

Hanne Beate Vigen Hattestad hadde ikke engang tenkt å se sønnens løp på storskjerm, men så kvalifiserte han seg til finaler.

– Jeg er ikke så veldig sosial når jeg sitter og ser. Da har jeg mer enn nok med meg selv, men så gikk han til finalene og da tenkte jeg at vi ikke kunne gå glipp av dette. Dermed reiste vi ned til rådhuset. Det angrer vi ikke på. Dette ble innertier! jubler hun etter å ha sett sønnen gå inn til OL-gull i Sotsji.

LES OGSÅ:

Full jubel på rådhuset

Hele Markers befolkning var i dag invitert til kommunens rådhus for å se Ola Vigen Hattestads jakt på OL-medalje. Jubelen sto i taket da bygdas store sønn gikk først over målstreken

– Det var fantastisk moro. Han har hatt noen oppturer og nedturer. Men dette er helt klart det største, sier far Ole-Kristian

– Hvordan har dere tenkt å feire dette?

– Vi har ikke planlagt noen feiring, men nå må vi se å få satt i gang noe. Dette må vi jo feire på en eller annen måte, sier Hanne Beate.

– Når skjønte dere at det ble gull?

– Da fire stykker datt, da skjønte vi at det ble sølv eller gull, svarer en stolt far.

LES OGSÅ:

Kommunen feirer senere

Ordfører Kjersti Nythe Nilsen varsler at de kommer til å markere gullvinnere, men det skjer ikke i dag.

– Han skal feires når vi får anledning til å treffe ham. Nå har vi heist flagget og er glade på hans vegne.

I utgangspunktet skulle Ola Vigen Hattestad være reserve til OL-sprinten, men en sterk sprintseier i Toblach gjorde sitt til at østfoldingen ble tatt ut til finalen på bekostning av Finn Hågen Krogh.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta tapte i spillerforlengelsen

    Tomas Olsen scoret for Vålerenga halvannet minutt ut i spillerforlengelsen i eliteseriekampen mot Sparta. Dermed vant Oslo-laget 4-3.

  • Sparta utliknet like før slutt

    Tommy Kristiansen har utliknet til 3-3 i eliteseriekampen i ishockey mot Vålerenga. Tredje periode er straks over, og mye tyder dermed på at det går mot spilleforlengelse.