NRK Meny
Normal

Hadde bensintanken full av narko

En polsk mann må sone fem år for smugling av tunge narkotiske stoffer.

Narkobeslag på Svinesund

Nærmere bestemt en drøy kilo amfetamin og fem kilo hasj ble funnet i den ombygde bensintanken.

Foto: Tollvesenet / NRK

En tidlig ettermiddag i september i fjor kom mannen over Svinesundbrua med narkolasten i sin polskregistrerte Mercedes.

Mannen med seg fiskeutstyr og to motorsager. Han fortalte at han hadde vært i Norge flere ganger, nå skulle han til Bergen for å kappe opp 50 kubikk med ved.

Navnet til kontaktpersonen hadde han ikke med, men sa at det fantes notert på et verksted i Polen hvor han jobbet.

Tollerne undersøkte bilen og fant ut at bensintanken var bygget om. Den ene delen av til bensin, resten til narkotika. Nærmere bestemt en drøy kilo amfetamin og fem kilo hasj.

Ble ikke trodd

Det ble ikke funnet fingeravtrykk eller andre tekniske bevis som knyttet polakken til narkotikapartiet, men retten sier at det heller ikke er vanlig i slike store smuglersaker. Dermed blir det lagt stor vekt på mannens forklaring.

Etterforskningen viste at mannen har for lav inntekt i Polen til at det er sannsynlig at han hadde råd til å reise og bo i Norge slik han beskrev. Kontaktpersoner her til lands hadde han kun fornavnet på, ingen andre opplysninger.

I retten sa den 52 år gamle mannen seg ikke skyldig i smugling, men retten fester ikke lit til hans forklaring, og dømte ham til fem år i fengsel.

Retten inndrar også mannens bil, pc og mobiltelefon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.