Hadde 40 kilo hasj i kofferten

Tollerne fant i overkant av 40 kilo hasj i en privatbil på Svinesund torsdag formiddag.

Narkotikahund, tollere på Svinesund
Foto: Tollvesenet

- Det var to menn i 20-årene som kjørte bilen. De er europere begge to, men ikke nordmenn, sier politiadvokat i Halden Ole Rickard Holm Olsen.

Hasjen har en gateverdi på opp mot fire millioner kroner. Den var skjult i en koffert i bagasjerommet.

- Enkeltpersoner smugler ikke så store kvanta

Begge mennene er varetektsfengslet for smuglingsforsøket.

- De har langt på vei erkjent smuglingen, men dette er en så stor sak, at her er det mange etterforskningsmessige skritt som står igjen både her i Norge og i utlandet, sier Holm Olsen.

Politiet er sparsommelige med opplysninger av hensyn til den videre etterforskningen. Men på generelt grunnlag mener de det er sannsynlig at det er organiserte kriminelle som står bak smuglingen.

- Det som er en kjensgjerning er at det eksisterer flere organiserte narkotikasmuglerligaer. De har åpenbart en finger med i spillet ved så store beslag, sier Holm Olsen.

Grensekrimgruppen i Halden etterforsker saken for fullt, i håp om å avsløre hvam som var avsendere og mottakere av stoffet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig kompensasjon for ekstraarbeid

    Bør allerede betalte politikere få ekstra lønn for å planlegge den nye storkommunen i Indre Østfold? Det skal politikerne i Hobøl og Askim ta stilling til denne uka, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget er at alle som møter i interim-nemnda skal få tre tusen kroner for hvert møte. Askim-ordfører Thor Hals sier til avisa at tanken er at de involverte skal få litt kompensasjon for et betydelig ekstraarbeid.