NRK Meny
Normal

Hadde 40 kilo hasj i kofferten

Tollerne fant i overkant av 40 kilo hasj i en privatbil på Svinesund torsdag formiddag.

Narkotikahund, tollere på Svinesund
Foto: Tollvesenet

- Det var to menn i 20-årene som kjørte bilen. De er europere begge to, men ikke nordmenn, sier politiadvokat i Halden Ole Rickard Holm Olsen.

Hasjen har en gateverdi på opp mot fire millioner kroner. Den var skjult i en koffert i bagasjerommet.

- Enkeltpersoner smugler ikke så store kvanta

Begge mennene er varetektsfengslet for smuglingsforsøket.

- De har langt på vei erkjent smuglingen, men dette er en så stor sak, at her er det mange etterforskningsmessige skritt som står igjen både her i Norge og i utlandet, sier Holm Olsen.

Politiet er sparsommelige med opplysninger av hensyn til den videre etterforskningen. Men på generelt grunnlag mener de det er sannsynlig at det er organiserte kriminelle som står bak smuglingen.

- Det som er en kjensgjerning er at det eksisterer flere organiserte narkotikasmuglerligaer. De har åpenbart en finger med i spillet ved så store beslag, sier Holm Olsen.

Grensekrimgruppen i Halden etterforsker saken for fullt, i håp om å avsløre hvam som var avsendere og mottakere av stoffet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkuhell i Halden

    Det har vært et trafikkuhell i Rødsveien i Halden. Politiet melder om trafikale problemer på stedet.

  • Røykestopp på bussterminalene

    Det blir forbudt å røyke på bussterminalene i Fredrikstad og Sarpsborg. Det har fylkets samferdselskomite enstemmig bestemt i dag, melder flere aviser. Forbudet trer i kraft så snart skiltene er montert.