NRK Meny
Normal

Pågrepet med 30 kilo marihuana i bagasjerommet

To slovakere sitter varetektsfengslet etter at de skal ha fått overlevert en bil og 30 kilo marihuana på Ørje i Østfold.

30 kilo marihuana tatt av politiet i Marker og Rømskog

Her er de 30 kiloene med marihuana som de to slovakerne fikk overlevert fra et vogntog på Ørje.

Foto: Politiet

Det melder Smaalenes Avis på sine nettsider tirsdag.

Ørje-mann ante mistanke

Slovakerne kjørte, ifølge avisa, en bil som er registrert og eid av en mann fra Kristiansand, og de ble stanset av politiet på grensen mellom Marker og Eidsberg i september.

Også mannen fra Kristiansand ble varetektsfengslet i saken, men han er nå løslatt.

Pågripelsen av de to, og eieren av bilen, skjedde etter et tips fra en Ørje-mann, som hadde observert at de fikk overlevert en bil. Politiet har holdt tilbake informasjon om denne saken av hensyn til etterforskningen.

Fikk overlevert bil før de hentet narkotikaen

Mannen skal ha observert to vietnamesere overlevere bilen fra Kristiansand til de to slovakerne. Dette skal ha skjedd ved Fossum-brua, på grensen mellom Askim og Spydeberg.

Deretter skal slovakerne ha kjørt til Ørje, og fått marihuanaen i en søppelsekk fra et vogntog som sto parkert.

– Vi stoppet bilen etter dette tipset. Mannen hadde observert de to slovakerne og ante mistanke til at det var noe kriminelt som foregikk, sier lensmann Kai Lund-Pettersen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stanset bilist i tunnel

    UP tok førerkortet fra en bilist i 20-årene i Nordbytunnelen tidligere i ettermiddag. Den unge bilføreren er anmeldt for å ha holdt for høy fart på E6.

  • Fire av fem tatt i arbeidstilsyn

    Arbeidstilsynet har kontrollert 35 bedrifter i Akershus og Østfold - 29 av dem har fått pålegg om utbedringer eller blir ilagt bøter. Dette dreier seg om forhold som kan føre til dødsulykker, sier tilsynsleder Vigdis Tingelstad i Arbeidstilsynet Akershus og Østfold.