NRK Meny
Normal

Hadde 120 kilo narkotika i bilen

- Jeg skal til Stavanger og fiske, forklarte mannen i varebilen da han ble stoppet av tollerne på Svinesund 25. august i år.

Narkotikabeslag

Deler av narkotikaen som ble funnet i den nederlandske varebilen.

Foto: Tollvesenet

- Dette er utrolig store mengder narkotika, sier kontorsjef i grensekontrollen på Svinesund, Wenche Fredriksen.

Narkotikahund markerte

Men mannen klarte ikke å lure narkotikahunden som var på jobb. Hunden markerte på bilen, noe som gjorde at tollerne fant narkotikaen som var gjemt i sideveggene på varebilen.

- Det er snakk om drøye 50 kilo amfetamin og nesten 70 kilo hasj, forteller Fredriksen.

- Godt tollerhåndtverk

Den nederlandskregisterte bilen ankom Norge over den nye Svinesundsbrua på midt på formiddagen og ble stoppet i en ordinær tollkontroll.

I en pressemelding roser Wenche Fredriksen tollarbeidet som ble gjort.

- Dette er et direkte resultat av at tjenestemennene plukket ut det riktige kjøretøyet for tollkontroll. Det er et godt tollerhåndverk samtidig som vi nok en gang fikk bevist viktigheten av gode teknologiske hjelpemidler som narkotikahund og skanner, sier hun.

Den 39 år gamle mannen sitter nå i varetekt.

Les også: Hadde ti kilo metamfetamin i tanken


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.