NRK Meny
Normal

Gymsalen stengt etter muggsopp-funn

Det er oppdaget muggsopp på Borge ungdomsskole. Under en befaring i gymsalen ble det funnet store mengder muggsopp i gymsalens takkonstruksjon.

Nå er det slutt på all fysisk fostring i salen fram til problemet er kartlagt og løst.

Skadene ble oppdaget under forarbeidet til en planlagt, storstilt rehabilitering av gymsalen på skolen, sier fungerende rektor Terje Vestberg.

- Når de tok ned himlingsplatene så så de at det var helt fullt av muggsopp i takkonstruksjonen. Derfor valgte vi å følge føre var-prinsippet, sier Vestberg.

I dag skal Miljørettet Helsevern ta prøver i det aktuelle området, og få disse analysert.

- Det skal tas prøver i pustehøyde i garderobe, gymsal og svømmehall.

Gym likevel

Mens man venter på svar, kommer ikke skolen til å legge ned all fysisk fostring. Skolen vil bruke Borgehallen til sin gymnasikkundervisning i de to ukene de antar det vil ta å få analysert prøvene.

- Det er et løsbart problem i en overgangsperiode. De kan jo og benytte sjansen til å ta teoribiten i gymmen mens vi områr oss.

Ikke overrasket

Dette er ikke noe nytt - hverken for skoler i Østfold generelt, eller Borge ungdomsskole. For fire år tilbake ble det funnet muggsopp i taket i de nye paviljongene som var satt opp. Rektor Vestberg er ikke overrasket av funnene nå.

- Slik været har vært i høst, og med det vedlikeholdet vi har hatt på Borge ungdomsskole, så er vi ikke overrasket.

Fremskynder totalrenovering?

 Ifølge kommunens planer skal Borge totalrenoveres en gang etter 2010. Forprosjekteringen for dette skulle starte i 2008, men nå ser det ut til at det må tas et tak i problemene flere år tidligere.

- Her må nok hele taket rives. Da må de også gå inn og gjøre undersøkelser i resten av bygget. Jeg håper at de tar tak i dette nå

- Jeg håper og tror det gjøres, nå er svømmebassenget nettopp renovert for millioner. Det blir katastrofalt å legge alt dødt nå.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.