NRK Meny

Gunleiksrud Raaum ny Kirkerådsleder

Kristin Gunleiksrud Raaum (54) er valgt til ny leder av Kirkerådet under Kirkemøtet i Trondheim mandag. Hun blir dermed den øverste folkevalgte lederen i Den norske kirke, og erstatter Svein Arne Lindø som har ledet Kirkerådet siden 2010. Gunleiksrud Raaum, kommer fra Asker og har den siste perioden vært nestleder i Kirkerådet. Hun fikk 64 stemmer, mens motkandidatene Harald Hegstad fikk 41 og Anne Enger 12 stemmer under kirkerådsvalget, melder NTB.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt (7) reddet fra drukning

    En syv år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim. Gutten kom ifølge Smaalenene under vann, og kom til bevissthet etter å ha fått livredning.

    – Tilsynelatende ser det ut til å ha gått greit med ham. Men når noen har svelget mye klorvann er det rutine at de sendes til sykehuset, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisen.

  • Sparta er ille ute

    Lillehammers Mads Homdrom scorte det avgjørende målet åtte minutter ut i spilleforlengelsen. Dermed tapte Sparta også den andre semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Inntil syv kamper skal spilles for å avgjøre hvem som når finalen.