Grønhagen ser på Sundsvall-spillere

Fredrikstad Fotballklubbs trener, Anders Grønhagen, har to spillere fra nedrykkede GIF Sundsvall på vurderingsliste.

FFK - Viking

Da FFK møtte Viking i årets serie, var det de to lagene med flest utenlandske spillere i Eliteserien, som var på banen. FFK-keeper Daniel Örlund og Patrik Gerrbrand ( til venstre) forsøker å stoppe Mame D. Niang under kampen i Fredrikstad.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Linus Hallenius og Tobias Eriksson ønsker ikke å bli i GIF Sundsvall som rykket ned fra Allsvenskan.

- Jeg skal være ærlig å si at de to er interessante for oss foran neste sesong. Vi har tittet på både ”Tobbe” og Linus denne sesongen og jeg tror de to passer bra i norsk fotball, der det kreves hurtighet, tempo og tøffhet, sier Grønhagen til Dagbladet.

Mange utlendinger

Kasey Wehrman og Khaled Mouelhi

Kasey Wehrman fra Australia (t.h.) er en av mange utlendinger i FFK-troppen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

FFK har denne sesongen hatt mange spillere av utenlandsk opprinnelse i stallen, og er blant klubbene i Eliteserien med flest spillere fra andre land.

109 utlendinger fordelte seg ved årets start på eliteseriens 14 lag.

Godset har færrest utlendinger, mens Viking og FFK hadde flest. Begge lag hadde 11 spillere med utenlandsk statsborgerskap i sine tropper før sesongen startet og før overgangsvinduet ble lukket.

I august i år hadde FFK 13 utlendinger i troppen. Det er to for mye, ifølge Norges fotballforbund. Senere la Brian West opp, og dermed ble det en utlending for mye i stallen.

Rydder i "Sølv-stallen" ?

Etter årets "Sølv-sesong" blir det nødvendig med en "stall-rydding" før kamper i Europa og ny rekordtidlig sesongstart neste år, dersom nye utlendinger som de to Sundsvall-spillerne skal inn i FFK.

Om den ene eller begge av GIF Sundsvall-spillerne kommer til å skyve ut norske eller utenlandske spillere av FFK før neste sesong, vil bli avklart i de nærmeste ukene.