NRK Meny
Normal

Grønhagen ser på Sundsvall-spillere

Fredrikstad Fotballklubbs trener, Anders Grønhagen, har to spillere fra nedrykkede GIF Sundsvall på vurderingsliste.

FFK - Viking

Da FFK møtte Viking i årets serie, var det de to lagene med flest utenlandske spillere i Eliteserien, som var på banen. FFK-keeper Daniel Örlund og Patrik Gerrbrand ( til venstre) forsøker å stoppe Mame D. Niang under kampen i Fredrikstad.

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

Linus Hallenius og Tobias Eriksson ønsker ikke å bli i GIF Sundsvall som rykket ned fra Allsvenskan.

- Jeg skal være ærlig å si at de to er interessante for oss foran neste sesong. Vi har tittet på både ”Tobbe” og Linus denne sesongen og jeg tror de to passer bra i norsk fotball, der det kreves hurtighet, tempo og tøffhet, sier Grønhagen til Dagbladet.

Mange utlendinger

Kasey Wehrman og Khaled Mouelhi

Kasey Wehrman fra Australia (t.h.) er en av mange utlendinger i FFK-troppen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

FFK har denne sesongen hatt mange spillere av utenlandsk opprinnelse i stallen, og er blant klubbene i Eliteserien med flest spillere fra andre land.

109 utlendinger fordelte seg ved årets start på eliteseriens 14 lag.

Godset har færrest utlendinger, mens Viking og FFK hadde flest. Begge lag hadde 11 spillere med utenlandsk statsborgerskap i sine tropper før sesongen startet og før overgangsvinduet ble lukket.

I august i år hadde FFK 13 utlendinger i troppen. Det er to for mye, ifølge Norges fotballforbund. Senere la Brian West opp, og dermed ble det en utlending for mye i stallen.

Rydder i "Sølv-stallen" ?

Etter årets "Sølv-sesong" blir det nødvendig med en "stall-rydding" før kamper i Europa og ny rekordtidlig sesongstart neste år, dersom nye utlendinger som de to Sundsvall-spillerne skal inn i FFK.

Om den ene eller begge av GIF Sundsvall-spillerne kommer til å skyve ut norske eller utenlandske spillere av FFK før neste sesong, vil bli avklart i de nærmeste ukene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi