– Grenseregionen må bli et kraftsenter

Grenseregionen Østfold / nordre Bohuslän kan gjøres til en sterk arbeidsmarkedsregion, det kan bli et kraftsenter midt mellom Oslo og Göteborg. Det mener kommunalråd Ronnie Brorsson i Strömstad kommune.

Ronnie Brorsson

Strömstads kommunalråd Ronnie Brorsson er opptatt av å styrke grenseregionen.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Strömstad kommune opplever sterk vekst. Brorsson smiler litt over beskrivelsen «verdens største småby», men konstaterer at få byer på denne størrelsen kan vise til så brede tilbud til befolkningen.

Ronnie Brorsson (s) kan fortelle at kommunen nylig har bygget ikke mindre enn 13 nye barnehager. Det bygges mange nye boliger i kommunen. Arbeidsledigheten blant ungdom i kommunen er på fire prosent, blant den laveste både i regionen og i hele Sverige.

– Vi har jo litt voksesmerter, men det skal vi håndtere, sier Brorsson.

Grensesamarbeid på dagsorden

Kommunalråden (ordføreren) har møte med ledelsen i Västra Götalands län i dag, og dagsorden for møtet er grensesamarbeidet.

– Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dem på grenseregionen og hvordan det ser ut her oppe, for jeg synes det trengs litt oppdatering om grenseoverskridende samarbeid, sier Brorsson.

Strömstad

Strömstad kommune opplever sterk vekst.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Du vil gjøre denne regionen, nordre Bohuslän / Østfold til et sterkere kraftsentrum?

– Absolutt. Vi vil gjøre det til en sterk arbeidsmarkedsregion der en kan utnytte fordelene på begge sider av grensen, et sterkt område midt mellom Göteborg og Oslo. Det trenger man på svensk side mer forståelse for, jeg synes at man ikke har forstått kraften i dette området, mener Brorsson.

Mellom Oslo og Göteborg

Han mener det er viktig å posisjonere regionen som en sterk plass midt mellom Oslo og Göteborg, ellers blir det bare Oslo og Göteborg.

Strömstad-ordføreren skal også dele sine tanker med riksdagsrepresentanter:

– Neste uke kommer to av Socialdemokratenes riksdagsmenn. Jeg spurte dem: hva kjenner dere til om denne delen av landet, og da svarte de: aldeles for lite. Da sa jeg velkommen! Så nå skal jeg å ha litt orientering om hva vi sysler med her oppe, sier Brorsson.