NRK Meny

Grensekrim i Østfold

 • Smuglet dop for å betale gjeld

  En 20 år gammel kvinne fra Estland er dømt til fengsel i ni måneder, etter at hun ble tatt med 1,7 kilo hasj ved Ørje i slutten av oktober. Hun tilstod smuglingen i Heggen og Frøland tingrett i forrige uke. Hun forklarte at hun sa ja til å frakte narkotikaen inn i Norge for å kunne betale ned gjeld.

 • Polakk med doping og våpen

  Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

 • Reiseleder smuglet røyk

  En kinesisk reiseleder fikk et forelegg på 20 000 kroner, etter at han prøvde å smugle med seg 6 000 sigaretter over Ørje i går ettermiddag. Sigarettene ble funnet i reiselederens bagasje da tollerne stanset en turistbuss. Reiselederen hevdet at sigarettene skulle gis bort som gaver.

 • Polsk smugler prøvde å stikke av

  Halden-politiet pågrep en polakk som stakk av fra en smuglerbil tidlig i går kveld. Han stakk til fots fra bilen på en bensinstasjon, etter å ha kjørt over gamle Svinesundsbrua. Bilen hadde falske danske skilter, og var lastet med 1500 liter øl og 343 liter brennevin. Polakken ble også tatt for smugling i mai.

 • Tatt med dop og våpen

  To tyske menn ble tatt i nitiden på Svinesund i morges, med rundt 20 gram marihuana og et elektrosjokkvåpen. Juristene vurderer nå om de skal pågripes eller ilegges forelegg, sier politiførstebetjent Vidar Andersen i Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Innbrudd på Lisleby

  Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

 • Sauer i veibanen

  Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.