NRK Meny
Normal

Grensehandel sikrer Coop-overskudd

Coop Øst er avhengig av grensehandel for å sikre overskudd. Hvert år hentes 50–60 millioner kroner fra svensk side av grensen.

Nordby Shopping Center

Coop Øst henter 50–60 millioner kroner fra sitt svenske datterselskap Grensemat AB.

Foto: Rainer Prang

De siste tre årene har Coop Øst vært avhengig av inntekter fra Nordby Supermarket, MaxiMat Nordby og MaxiMat Svinesund for å gå med overskudd, melder Dagens Næringsliv. Coop Øst er medeier i disse tre forretningene.

Viktig del av virksomheten

– I dag er grensehandel en viktig del av vår virksomhet, sier adm. direktør Tore Tjomsland i Coop Øst til avisen. Han bekrefter at det svenske selskapet Grensemat AB, som Coop Øst eier halvparten av, har gitt selskapet meget gode inntekter.

Den andre halvparten eies av svensk Coop. Grensemat AB driver de tre forretningene Nordby Supermarket, MaxiMat Nordby og MaxiMat Svinesund.

Ikke overskudd i Norge

Dagens Næringsliv konstaterer at Coop Øst med 93 butikker på det tett befolkede Østlandet ikke går med overskudd i Norge. Uten million-utbyttet fra investeringen på svensk side av grensen ville regnskapene vist negative tall.

I intervju med avisen betegner Tjomsland investeringen med det svenske samvirkelaget som genial.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.