NRK Meny
Normal

Gratulerer Stabæk med seieren

Stabæk slo Fredrikstad med tre mål i søndagens kamp. Nå gratulerer FFK-treneren Stabæk med seieren.

Anders Grönhagen

- Vi møtte et veldig godt lag i dag, som var godt organisert. Det gjorde det vanskelig for oss, sier FFK-trener, Anders Grønhagen.

Foto: Cbhnristian Nygaard-Monsen / NRK

- De har et bra forsvar og et bra angrepsspill, så jeg vil gratulere Stabæk med seieren i kveld. De er et godt lag, sier FFK-trener Anders Grønhagen til NRK etter kampen.

Men han legger ikke skjul på at han er skuffet etter tapet.

- Vi hadde litt tro på den kampen, så det er klart det er en skuffelse. Men vi møtte et lag som er godt organisert som gjorde det vanskelig for oss, sier han.

- Vi klarer ikke sette sjansene

- Vi har sjanser, men vi klarer ikke å sette dem. Stabæk var dødseffektive og scorer på sjansene sine. Vi prøvde og prøvde, men vi lyktes ikke, sier FFKs Tarik Elyounoussi etter kampen.

Han forsikrer allikevel at FFK skal bite seg fast.

- Det var en dårlig dag på jobben, men vi skal jobbe framover, sier han.

Sju poeng etter serielederen

Stabæks superrekke med Daniel Nannskog, Alanzinho og Veigar Pall Gunnarsson viste nok en gang angrepsspill av ypperste klasse da Fredrikstad ble knust 3-0 på eget gress.

Etter kveldens kamp er Fredrikstad sju poeng bak serielederen på tabellen.

Stabæks Daniel Nannskog ( til venstre) blir gratulert av lagkamerater etter 0-1-scoringen.

Stabæks Daniel Nannskog ( til venstre) blir gratulert av lagkamerater etter 0-1-scoringen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Kampen minutt for minutt: FFK - Stabæk 0-3

- Jeg protesterer ikke på at vi er Norges beste lag for tiden. Nå vil vi helst ikke tenke for mye, men bare på gå neste kamp. Vi ser på forsterkninger siden vi mister Tchoyi og Annan, forsikret trener Jan Jonsson som mener det ikke er skummelt å lede eliteserien.

Radarparet Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog viste seg fram ved en anledning i første omgang, og det var nok til at Stabæk tok ledelsen.

Da kampen var 14 minutter gammel mistet Fredrikstad ballen midt på egen banehalvdel. En genial pasning fra Gunnarsson spilte fri en bakromsløpende Nannskog som sikkert satte ballen i mål.

Stabæks Daniel Nannskog jubler etter 0-1-scoringen.

Stabæks Daniel Nannskog jubler etter 0-1-scoringen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

FFKs største sjanse

Etter scoringen dabbet tempoet i kampen av. Mye av spillet foregikk på midtbanen, og det var langt mellom farlighetene.

Hjemmelaget fikk sin største sjanse i omgangen like før pause, men avslutningen fra Gardar Johansson gikk knallhardt over Jon Knudsens tverrligger.

FFK presset etter hvilen

I 2. omgang presset Fredrikstad fra start, men angrepsspillet ble preget av dårlig tempo. Likevel klarte hjemmelaget å skape noen muligheter.

Jan Tore Ophaug burde gjort det langt bedre da han fikk sjansen fra 5 meter, i tillegg fikk rødbuksenes bestemann Gardar Johansson en scoring annullert for offside.

Stabæk lå kompakte bakover og satset på kontringer. Og det skulle vise seg å være effektivt. Etter 68 minutter gikk ballen hurtig fra Jon Knudsen via Veigar Pall Gunnarsson til Alanzinho, som løp fra hele Fredrikstads forsvar og vippet ballen over Lasse Staw. En flott scoring som også avgjorde kampen.

Lufta gikk ut av hjemmelaget etter scoringen, og Veigar Pall Gunnarsson utnyttet en stygg feil fra FFK etter 83 minutter. Noken gang kunne islendingen servere Alanzinho som trillet ballen mellom beina på keeper.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To spillere ferdig i Sarpsborg 08

    Tor Øyvind Hovda og Alexander Groven får ikke fornyet sin kontrakt med Sarpsborg 08, det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Fra før er det kjent at Henri Toivomäki og Ole Christoffer Heieren Hansen er ferdig i klubben.

  • Brann i Sarpsborg sentrum

    Sarpsborg brannvesen har rykket ut etter melding om brann i en bygning i Nils J. Nilsens vei i Sarpsborg sentrum.