NRK Meny
Normal

Gratis internett på tog

I Østfold vil de første reisende kunne surfe gratis fra desember.

Jernbane, Østfoldbanen

I løpet av januar 2011, skal alle togene på Østfoldbanen være utstyrt med gratis internett.

Foto: NRK / NRK

– Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger i en pressemelding.

Alle klare i januar

Det første toget på Østfoldbanen vil få gratis internett installert fra desember 2010.

– Det første togsettet skal være klart nå i desember, og målsetningen er at de resterende togsettene skal være klare i løpet av januar, sier Terje Andersen, strekningsleder for Østfoldbanen, til NRK.no.

– Viktig supplement

Reisende på strekningen Skien-Lillehammer vil være de første som kan logge seg på internett på de fleste avgangene. Beslutningen om å tilby kundene gratis internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på nettopp denne strekningen.

– For å holde på passasjerene og få flere, må man stadig bedre tilbudet. Jeg mener at gratis internett vil være et viktig supplement for de som ønsker å bruke toget som arbeidsplass, sier samferdselspolitiker Per Inge Bjerknes (Sp) til NRK.no.

Andersen sier til NRK.no at NSB er ganske sikre på at dette vil gi mange nye kunder.

– På tide

Mange pendlere bruker reisetiden på toget til å jobbe. Willy Frantzen fra Pendlerforeningen i Follo og Østfold mener mange vil få utnyttet reisetiden bedre gjennom det nye tilbudet.

– I dag har de aller fleste et behov for å være på internett, der internett er en del av dagliglivet. Det sier seg selv at tilbud om internett på tog er et meget godt tiltak.

– Når du tenker over hvor mange brukere det gjelder, vil jeg si det var på tide, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.

  • Mer presise tog i fjor

    Østfoldbanen var mer presis i fjor enn den var året før. Det viser årsstatistikken til Bane NOR. Tog på Østfoldbanen regnes som punktlige hvis det ankommer endestasjonen med mindre enn fire minutters forskjell fra rutetabellen. Og I 2017 var 91,5 prosent av persontogene i rute etter den definisjonen. I 2016 var andelen 86,4 prosent.

    Sentralstasjonen i Oslo
    Foto: Rainer Prang / NRK