NRK Meny
Normal

Gratis internett på tog

I Østfold vil de første reisende kunne surfe gratis fra desember.

Jernbane, Østfoldbanen

I løpet av januar 2011, skal alle togene på Østfoldbanen være utstyrt med gratis internett.

Foto: NRK / NRK

– Vi vet at det har vært et sterkt ønske å få gratis internett på tog, og derfor har vi besluttet at internett blir innført som en gratis tjeneste på de regionale togstrekningene, sier konsernsjef Einar Enger i en pressemelding.

Alle klare i januar

Det første toget på Østfoldbanen vil få gratis internett installert fra desember 2010.

– Det første togsettet skal være klart nå i desember, og målsetningen er at de resterende togsettene skal være klare i løpet av januar, sier Terje Andersen, strekningsleder for Østfoldbanen, til NRK.no.

– Viktig supplement

Reisende på strekningen Skien-Lillehammer vil være de første som kan logge seg på internett på de fleste avgangene. Beslutningen om å tilby kundene gratis internett kom etter at NSB fullførte et pilotprosjekt på nettopp denne strekningen.

– For å holde på passasjerene og få flere, må man stadig bedre tilbudet. Jeg mener at gratis internett vil være et viktig supplement for de som ønsker å bruke toget som arbeidsplass, sier samferdselspolitiker Per Inge Bjerknes (Sp) til NRK.no.

Andersen sier til NRK.no at NSB er ganske sikre på at dette vil gi mange nye kunder.

– På tide

Mange pendlere bruker reisetiden på toget til å jobbe. Willy Frantzen fra Pendlerforeningen i Follo og Østfold mener mange vil få utnyttet reisetiden bedre gjennom det nye tilbudet.

– I dag har de aller fleste et behov for å være på internett, der internett er en del av dagliglivet. Det sier seg selv at tilbud om internett på tog er et meget godt tiltak.

– Når du tenker over hvor mange brukere det gjelder, vil jeg si det var på tide, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.